Kompas helpt champignontelers met kwaliteit
De houdbaarheid van deze champignons is aanzienlijk korter. Controle en grip op de teelt raakt verloren. De teler is hierdoor genoodzaakt de champignons eerder te oogsten en behaalt minder productie. Daarnaast worden er dan nog steeds met regelmaat partijen afgekeurd omdat de kwaliteit niet afdoende kan worden beoordeeld. Het spreekt voor zich dat dit voor de teler als ook voor de handelsbedrijven en voor de retailers voor de nodige organisatorische en ook grote financiƫle problemen zorgt.
Voorkomen vroege afrijping
"Ondanks deze problematiek heeft Kompas in de huidige praktijk aantoonbaar bewezen dat het mogelijk is om deze te vroege afrijping grotendeels te voorkomen. Daarnaast heeft Kompas ook bewezen dat het mogelijk is om een goed kwaliteitspercentage (+/- 95%) en een alleszins redelijke gemiddelde kilo opbrengst van 30,5 kg+ (versmarkt) te kunnen realiseren op de grondstoffen waarbij de telers last hebben van te vroege afrijping. Afkeur vind er nauwelijks plaats."
Voor meer informatie:
Jos van Wijlick
www.kompas.to
Email: [email protected]
Mob: 06-26704170