Markt van 1001 Smaken: proeven van Peru tot Anna Paulowna
De inmiddels traditionele wedstrijd om de Telegraaf Gouden Gehaktbal was populairder dan ooit. Zo'n 40 deelnemers uit heel Nederland leverden hun zelfgemaakte gehaktballen in bij de VAS-Telegraaf stand op de markt van de 1001 smaken. De winnende bal sprong er volgens de deskundige jury qua smaak en structuur zo uit dat er geen twijfel over mogelijk was. De titel "Gouden Telegraaf gehaktbal 2014" ging naar Jennifer Brouwer uit Amsterdam
Vanaf het volle terras kon men kijken naar en genieten van diverse optredens waaronder het Kapiteinskoor en een Peruaanse Pisco cocktailworkshop. In het pop-up restaurant van de Kroon van Holland kon men genieten van een heerlijk menu dat geheel in teken stond van regionale producten uit de kop van Noord Holland.
Op een lange pallet-muur was een foto expositie te zien met als thema de 80 jarige geschiedenis van het Food Center dat voorheen de Centrale Markthallen werd genoemd. Bij de stand van Volker-Wessels en Ballast-Nedam, lieten geïnteresseerden zich informeren over de toekomstplannen voor de ontwikkeling van dit bijzondere terrein.
Voor de kinderen was het knutselen met groente in de groentedierentuin een topper, geschminkt of (nog) niet werden de meest fantasievolle dieren gefabriceerd. Terwijl hun ouders van alles konden proeven en kopen, van ver en dichtbij: Taiwanese crispy chicken, Chinese dumplings, Spaanse churros en Griekse olie, eetbare bloemen van Bloombites en Peruaanse cocktails. Maar ook Wagyu beefburger uit Benningbroek, kaas van Kaageiland en bonen uit Lutjewinkel. De organisatie kan tevreden terugkijken op een geslaagde dag en is inmiddels al weer aan de slag met editie 2015.