Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Streekproducten proeven bij fam. Hereijgers in Lepelstraat

Het was op zaterdag 10 mei gezellig op het asperge en aardbeienbedrijf van Frank en Carola Hereijgers aan de Polderweg in Lepelstraat. Ze hadden nu reeds voor het derde achtereenvolgend jaar een streekprodukten proefdagje ingelast. Het bedrijf ligt heel duidelijk op de befaamde Brabantse Wal want vanaf de hoogte van de Wal kijkt men zo in de laagte van de polders die aan het vroegere eiland Tholen grenzen. Alles wat daar groeit en bloeit is van nature al met een ongeƫvenaarde smaak gezegend.

Vaste klanten maar ook alle nieuwe klanten konden in een speciaal tegen de boerderijwinkel aangebouwde tent genieten van de kookkunst van Dave Vleghels van catering bedrijf "Culinair Vleghels" die vakkundig werd bijgestaan door Rick Hereijgers, de jongste zoon van Carola en Frank.



Nick is van plan om kok te worden en dat de liefde voor de kookkunst er al vroeg in zit, was duidelijk te merken. Onder supervisie van de ervaren Dave Vleghels mocht hij heel verantwoordelijk werk doen.

In de leuke boerderijwinkel troffen we Martijn Hereijgers de oudste zoon van Carola en Frank aan. Hij maakte zich nuttig bij de verkoop van aardbeien en asperges. Carola was druk met het op voorraad houden van de asperges en aardbeien in de winkelruimte. Daarnaast waren er ook verschillende andere streekprodukten te koop waarbij vooral de Thoolse vroege aardappeltjes niet vergeten mochten worden.

Het was een druiligere dag maar dat mocht de pret niet drukken. Aan de andere kant was het ook wel jammer, zei Carola, want bij mooi weer is het goed toeven op het terrasje op het erf waarbij men onder het genot van een hapje en een drankje zou kunnen genieten van het landelijke uitzicht met de grazende melkkoeien van de familie de Blaaij op de achtergrond.

Carola wijst er op dat er een ruime picknickbank aan het begin van het erf staat waarvan iedereen die er voorbij komt en wat wil rusten vrijelijk gebruik kan maken.

We spraken met verschillende klanten en vroegen hen hoe ze de asperges klaar maakten. Het was opvallend dat verreweg de meesten dat gewoon op de traditionele manier doen namelijk met een boter of een speciaal aspergesausje, ham en hard gekookte eieren en natuurlijk met een heerlijk nieuwe oogst aardappeltje erbij.



Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer