Streekproducten proeven bij fam. Hereijgers in Lepelstraat
Vaste klanten maar ook alle nieuwe klanten konden in een speciaal tegen de boerderijwinkel aangebouwde tent genieten van de kookkunst van Dave Vleghels van catering bedrijf "Culinair Vleghels" die vakkundig werd bijgestaan door Rick Hereijgers, de jongste zoon van Carola en Frank.
Nick is van plan om kok te worden en dat de liefde voor de kookkunst er al vroeg in zit, was duidelijk te merken. Onder supervisie van de ervaren Dave Vleghels mocht hij heel verantwoordelijk werk doen.
In de leuke boerderijwinkel troffen we Martijn Hereijgers de oudste zoon van Carola en Frank aan. Hij maakte zich nuttig bij de verkoop van aardbeien en asperges. Carola was druk met het op voorraad houden van de asperges en aardbeien in de winkelruimte. Daarnaast waren er ook verschillende andere streekprodukten te koop waarbij vooral de Thoolse vroege aardappeltjes niet vergeten mochten worden.
Het was een druiligere dag maar dat mocht de pret niet drukken. Aan de andere kant was het ook wel jammer, zei Carola, want bij mooi weer is het goed toeven op het terrasje op het erf waarbij men onder het genot van een hapje en een drankje zou kunnen genieten van het landelijke uitzicht met de grazende melkkoeien van de familie de Blaaij op de achtergrond.
Carola wijst er op dat er een ruime picknickbank aan het begin van het erf staat waarvan iedereen die er voorbij komt en wat wil rusten vrijelijk gebruik kan maken.
We spraken met verschillende klanten en vroegen hen hoe ze de asperges klaar maakten. Het was opvallend dat verreweg de meesten dat gewoon op de traditionele manier doen namelijk met een boter of een speciaal aspergesausje, ham en hard gekookte eieren en natuurlijk met een heerlijk nieuwe oogst aardappeltje erbij.