Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse wetenschappers ontdekken manier om broccoli langer vers te houden

Groenten worden steeds gezonder. Onderzoekers aan de Universiteit van Illinois hebben twee natuurlijke stoffen geïdentificeerd die de houdbaarheid en de kankerbestrijdende eigenschappen van broccoli verhogen.

De wetenschappers ontdekten dat wanneer methyljasmonaat (MeJA), een stof die van nature in planten voorkomt, enkele dagen vóór de oogst op de gewassen wordt gesproeid, deze de productie van glucosinolaten in broccoli, bloemkool, kool en andere groenten stimuleert. Glucosinolaten wekken in menselijk lichaam enzymen op die het helpen ontgiften en carcinogenen, dus kankerverwekkende stoffen, elimineren.

Helaas verkort de toepassing van MeJA ook de houdbaarheid van broccoli. Maar verder onderzoek heeft aangetoond dat wanneer een andere verbinding, 1-methylcyclopropeen (1-MCP), op de oogst werd toegepast, deze de houdbaarheid juist verlengt.

De ontdekkers spreken van een grote stap voorwaarts in zowel het bestrijden van kanker als het verlengen van houdbaarheid.

Bron: upi.com

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer