Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico: Milpa Maya verdedigt oorsprongsbenaming Habanero-peper



Het bedrijf Milpa Maya in de Mexicaanse staat Quintana Roo is vooral toegelegd op de kasteelt van Habanero-pepers, evenals een paar hectare cherrytomaten. Het bedrijf exporteert pepers naar de Verenigde Staten en de centrale delen van Mexico. Esteban Donaldo, marketing manager van Milpa Maya: "De kwaliteit van de Habanero-peper is uniek op het gebied van houdbaarheid, kleur en smaak. We telen in een gebied met temperaturen tussen 35 en 40 graden, die in combinatie met de grondsoort erg gunstig zijn voor de gewassen."

Het bedrijf, onder leiding van Gilmer Arroyo Sánchez, is ook begonnen met het aanvragen van een oorsprongsbenaming. Het doel is om de exclusieve rechten voor de productie van deze peper te verwerven. Het ras wordt al op de markt gebracht onder de merknaam "Chili Habanero Hidropónico".

De kwestie heeft voor controverse gezorgd in Mexico, omdat de peper ook wordt geteeld in andere regio's. In ieder geval verdedigt Milpa Maya de benaming van oorsprong. De Mexicaanse regering heeft deze reeds bij wet goedgekeurd, waardoor Habanero-pepers alleen op het schiereiland Yucatan mogen worden geteeld.



Meer informatie:
Milpa Maya
Mexico
Lic. Esteban Donaldo
Marketing manager
Tel: +52 983 133 11 01
Skype: [email protected]
[email protected]
[email protected]
www.milpamaya.com
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer