Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderzoek RTL Duitsland:

Wat doen consumenten zonder plastic zakjes op de AGF-afdeling?

Wat zou je doen als er geen plastic tassen meer op de AGF-afdeling in de supermarkt waren? Of als je extra moest betalen? Nu de EU het gebruik sterk wil terugdringen, zullen er drastische maatregelen genomen worden. De Europese Commissie streeft naar een vermindering van 80 procent. De lidstaten kunnen de strijd aanbinden met de plastic tas door middel van heffingen, het opleggen van beperkingen of door het gebruik van wegwerpzakjes helemaal te verbieden. Iedere lidstaat zal haar eigen maatregelen nemen.



Uit onderzoek blijkt dat elke Duitser gemiddeld 71 zakken per jaar gebruiken. Als de zakken aanwezig zijn, worden ze enorm vaak gepajkt door iedereen. Een supermarkt in Duitsland testte de consument. Als de zakken niet aanwezig zijn, wordt groenten of fruit vaak teruggelegd. Toch zijn de meeste mensen wel in voor een milieuvriendelijke oplossing Klik hier voor het filmpje

Bron: RTL.de
Publicatiedatum: