Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
dashboards voor productie en commercie

Nature’s Pride optimaliseert inzicht in keten met QlikView

Qlik (NASDAQ: QLIK), aanbieder van visual analytics, maakt bekend dat Nature's Pride kiest voor het visual analytics platform QlikView. Nature's Pride is gespecialiseerd in het importeren, exporteren, rijpen, verpakken en distribueren van exotische groente en fruit. Inzicht in de keten van teler tot consument is hierbij van groot belang. Met de inzet van QlikView kan Nature's Pride haar processen beter en effectiever inrichten en kosten besparen. Daarnaast voorziet QlikView aan in groeiende informatiebehoefte vanuit de medewerkers, door op eenvoudige wijze visueel inzicht te geven in data. Qlik partner Unit4 verzorgde de volledige implementatie van QlikView bij Nature's Pride.

Self-service belangrijke eis
In korte tijd is Nature's Pride flink gegroeid en daarmee ook de hoeveelheid aan gegevens. Het was echter lastig om deze data te ontsluiten uit de verschillende systemen en op een begrijpelijke manier te presenteren. De organisatie zocht daarom naar een passende oplossing, die naadloos aansluit op deze systemen en waarbij ze bovendien zelf de controle konden houden. Nature's Pride beschikt over een eigen BusinessIntelligence-afdeling. Een grote mate van zelfstandigheid en de mogelijkheid om zelf te kunnen ontwikkelen waren dan ook belangrijke eisen. Met behulp van seeing-is-believing-sessies heeft de organisatie definitief gekozen voor QlikView.

Drie dashboards voor kostenbesparende beslissingen
Het platform wordt op dit moment ingezet voor de bedrijfstakken productie en commercie. Het ontwikkelde productiviteitsdashboard geeft onder andere realtime inzicht in het aantal personen die op dat moment aan het werk zijn, op welke snelheid zij werken en of ze boven of onder de gestelde norm presteren. Ook de snelheid en het aantal stopminuten van de machines worden weergegeven in dit dashboard. Hierdoor heeft Nature's Pride per productielijn inzicht in het verloop. Het commerciële dashboard geeft inzicht in bepaalde productcombinaties en de totale afname van producten. Hierdoor kan goed worden gemonitord welke behoefte de eindklant heeft en welke producten populair zijn. Ten slotte wordt met het financiële dashboard de balans opgemaakt en de kosten en opbrengsten in kaart gebracht. Zo is Nature's Pride in staat de vinger op de zere plek te leggen en kostenbesparende beslissingen te nemen op basis van data in plaats van op onderbuikgevoel.

Roland Loykens, dataspecialist bij Nature's Pride: "QlikView is inmiddels geadopteerd als filosofie binnen de organisatie. Iedereen is zich bewust van de waarde die data-analyse ons kan bieden en van de eenvoud waarmee de rapportages tot stand komen. Voorheen moesten we de informatie overal vandaan halen, dat was een omslachtig en tijdrovend proces. Nu hebben we binnen een paar muisklikken een grote informatievoorziening tot onze beschikking, waar mooie rapportages uit voortkomen. Deze geven duidelijk inzicht in hoe we ervoor staan ten opzichte van het budget, zodat we weten of we en zo ja, waar we extra gas moeten geven."

Sabine Palinckx, Country Manager Benelux bij Qlik: "Nature's Pride is een mooi voorbeeld waarbij QlikView volledig is doorgevoerd in alle processen en is opgenomen in de bedrijfscultuur. QlikView wordt niet alleen gebruikt om meer inzicht te geven in data, het ondersteunt ook in de groei van het bedrijf en de ontwikkelingen waar ze op dit moment mee te maken hebben."

Over Qlik
Qlik (NASDAQ: QLIK) is een leider in visual analytics. Het product portfolio voldoet aan de groeiende behoefte van klanten naar rapportage en visuele self-service analyses voor guided, embedded en op maatgemaakte analytics. Ruim 35.000 klanten vertrouwen op Qlik oplossingen om betekenis te geven aan informatie van verschillende bronnen. Zo kunnen zij verborgen verbindingen binnen de data ontdekken die leiden tot inzichten die goede ideeën tot stand brengen. Het hoofdkantoor van Qlik is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. Qlik heeft wereldwijd vestigingen die samen met ruim 1700 partners meer dan 100 landen bedienen.

Meer informatie:
Laura Rijks
T: 035-5822730
E: qlik@marcommit.nl
Publicatiedatum: