Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veilig, hygiënisch en ergonomisch

In opdracht van een grote speler op het gebied van afvalmanagement in Nederland heeft ACB Solutions een afvallaadstation ontworpen. ACB Solutions leverde eerder deze week in het noorden van het land drie gestuurde doseerbanden voor een flowpacklijn voor paprika-stoplichtverpakkingen. Na een pre-engineering met drie ontwerpen heeft de klant gekozen voor een uiteindelijk ontwerp met een vullingsgraad van 95% van de containers. Dit is voor deze situatie voldoende en prijstechnisch gunstiger dan een 100% vullingsgraad. De uitgangspunten voor het ontwerp waren dat de installatie veilig is (geen ingrijpgevaar middels toepassing van noodstoppen), goed te reinigen (hygiënisch gebruik) en ergonomisch (juiste werkhouding).



De totale installatie bestaat uit een stortband, opvoerband en afvulband.
• Stortband: bij de stortband staan 8 personen op een ideale werkhoogte om de producten van Ø 5 mm tot Ø 250 mm op de band te kiepen. De kop- en ploegschrapers zorgen voor het schoonhouden van de pvc stortband. Als extra element is er een nozzle reiniger met opvangbak onder de installatie gebouwd voor het nat nareinigen van de band.
• Opvoerband: deze extra brede stabiele transportband met weefselversterkte meenemers voert de producten 4.000 mm op. Deze meenemers zijn niet schoon te schrapen vandaar dat hier het ACB reinigingssysteem op gemonteerd is. Hierdoor kan er met veel druk en weinig water gereinigd worden. De onderzijde is voorzien van een RVS afscherm- en tevens lekplaat die door middel van een spindel 150 mm van de installatie gedraaid kan worden om de binnenkant van de band te kunnen reinigen. Het afvalwater wordt centraal afgevoerd. De uitvoertrechter zorgt ervoor dat het product in elke positie van de draaibare transportband goed begeleid wordt, zonder te knoeien.
• Afvulband: de afvulband staat gemonteerd op een draaikrans die elektrisch aangedragen is. De installatie kan naar voren en achter bewegen door middel van een kettingaandrijving op rails. De band kan links en recht draaien. De door ACB ontworpen besturing zorgt ervoor dat beide containers in twee lagen gelijkmatig worden afgevuld. De x- en y-assen worden aangestuurd door de hoogtesensor die de positie bepaalt. Het onderhoud en het reinigingsbordes is uitklapbaar ontworpen om veilig te kunnen werken. Indien de installatie in bedrijf is, zit een veiligheidsleuning in het draaibereik.


 
Met dit project hebben we een goed werkende, veilige, hygiënische en ergonomische installatie afgeleverd voor een tevreden klant. Deze installatie kunnen we in elke gewenste uitvoering bouwen om volledige containers of hallen af te vullen met elk gewenst product.

Klik hier voor meer informatie:

 
Publicatiedatum: