Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruit, radijs en cherrytomaten in kokervormige verpakking Fru&Tube

Fru&tube maakte in de zomer van vorig jaar zijn entree in de fruitmarkt met een innovatief product, dat een succes is geworden bij grote retailers.



Het concept van Fru&Tube komt neer op een kokervormige container, die te vergelijken is met het soort koker waarin tennisballen worden bewaard. Hierdoor wordt het transport van het fruit makkelijker gemaakt en wordt het fruit beschermd tegen schade. De verpakking is in drie verschillende formaten beschikbaar en kan gebruikt worden met elk soort fruit dat niet geschild hoeft te worden voor consumptie. Ook kan het gebruikt worden met cherrytomaten of radijs..

"De kokervormige containers zijn een significante vooruitgang ten opzichte van andere commercieel beschikbare verpakkingsformats, zoals tasjes of plastic bekers. Naast dat het er aantrekkelijker uitziet, vinden consumenten de verpakking handig. De container is hersluitbaar en maakt gebruik van een deksel zonder lijm. Door de cylindervorm is hij makkelijk mee te nemen en kan hij zowel verticaal als horizontaal worden geplaatst. Bovendien kan het fruit gewassen worden zonder dit uit de verpakking te halen."

Het in Madrid gevestigde Fru&Tube werkt nu al samen met Spaanse supermarktketens. "Onze klanten zeggen ons dat het product goed verkoopt. We zijn onlangs begonnen met de eerste tests in de Britse supermarktsector, waar de reactie van consumenten ook positief is," aldus Carlos Méndez, die het project is begonnen.

"Fru&tube is ontwikkeld om een gezonde snack te worden. Het moet als impulsaankoop een alternatief zijn voor producten als chocola," zegt Carlos Méndez. "Daarom geloven wij dat de beste verkoopkanalen voor deze producten misschien wel pompstations zijn, of automaten in sportscholen, universiteiten etc. Het bewustzijn over voeding en gezondheid neemt toe onder consumenten en ik denk dat Spanje producten als van Fru&Tube nodig heeft om nieuwe consumententrends aan te wakkeren."


De koker van Fru&Tube is duurder om te produceren dan andere plastic containers, maar volgens Carlos Méndez is dit niet van invloed op het besluit tot aanschaf. Hij erkent echter wel dat dit het onderhandelingsproces met supermarkten iets lastiger heeft gemaakt.

Grote handelsmaatschappijen hebben aan de andere kant voor hun AGF veel interesse getoond in deze container. "Onlangs hebben we tomaten en radijzen toegevoegd aan ons assortiment. In het geval van radijzen zijn deze nog nooit in een container verpakt, afgezien van plastic zakken. We gaan ook werken met een oplossing voor de blauwe bessen sector."

Voor meer informatie:
Carlos Méndez Sastre
Fru&tube
C/ Calvario nº 1 
28862 Ajalvir. Madrid. Spain.
T: +34 650456074
comercial@fruitube.es
www.fruitube.es

Publicatiedatum: