Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruithandelaar Kees Verheij:

"Massale bemiddeling aardbeien voor supermarktacties door veilingen kwalijke zaak"

Tholen - Het zachtfruitseizoen zorgt bij Kees Verheij uit Ameide altijd weer voor het nodige leven in de brouwerij. "Zachtfruit is mijn specialiteit", vertelt de groothandelaar, die een eigen eigen vestiging heeft op het Foodcenter Forepark in Den Haag. "Het weer dat we nu hebben, is niet zo best voor de verkoop van zachtfruit, maar eind van de week gaat het hopelijk beter, gezien de weersverwachtingen!"

Bij voorkeur koopt de fruithandelaar al zijn fruit in op de veiling in Geldermalsen. "Dan hoef ik niet alle telers langs en koop ik alles op één locatie, wel zo makkelijk." Wel hekelt hij de bemiddeling voor de supermarktacties, die in zijn ogen behoorlijk marktverstorend hebben gewerkt de afgelopen weken. "Er zijn door de veilingen heel veel aardbeien bemiddeld, waardoor het aanbod lager was dan de vraag. Ik denk dat de gerealiseerde middenprijs de teler tekort doet, want de grotere vraag wordt op deze manier met bemiddeling ingevuld voordat de reële prijs tot stand kan komen. Ik vind het jammer dat de veilingen hier aan meewerken."

Inmiddels schommelt de aardbeienprijs rond de 1,50 euro per pond. "Het zachtfruitaanbod voor de klok zal de komende weken gaan toenemen. Momenteel loopt het kasaardbeienseizoen af en komt de aanvoer van de overkapte teelt nog maar rustig op gang door het koude voorjaar. Bramen zijn er meer dan voldoende en ze zijn dan ook erg goedkoop. Rode bessen zijn wel duur, maar de handel is maar matig. De frambozenmarkt verloopt redelijk goed", somt de fruithandelaar op. Hij is positief gestemd over de zachtfruitconsumptie in Nederland. "Gedreven door de aandacht voor de gezondheidsaspecten neemt de consumptie alleen maar toe!"

Voor meer informatie:
Fa. Corn. Verheij en Zn
Prinsengracht 79
4233 EV Ameide
Tel: 0183-6014570183-601457
Mob: 06-5335569806-53355698
c.a.verheij@planet.nl
Publicatiedatum: