Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kas-aardbei centraal op symposium en kennismarkt

Op 18 juni wordt het symposium en de kennismarkt Aardbeienketen 2020 gehouden. Dit event is speciaal gericht op de keten van glasaardbeien. De Kennismarkt begint om 15:00 uur in de bedrijfshal van Wageningen UR Glastuinbouw aan de Violierenweg 1 in Bleiswijk. U kunt kennisnemen van de nieuwste ontwikkelingen in stands van diverse bedrijven en met een drankje in uw hand bijpraten met collega's, veredelaars, verpakkers, technische toeleveranciers en onderzoekers van aardbeiprojecten van Wageningen UR en DLV-GreenQ.

Het Symposium start om 16:00 uur. Staand op de zeepkist geven drie gerenommeerde ketenspelers kort aan hoe ze de toekomst van de aardbeienketen zien.

Onno Franse is bij Ahold sinds 2004 verantwoordelijk voor het Healthy Living programma. Hij is projectleider van The Consumer Goods Forum, een wereldwijd platform van fabrikanten en retailers. Onno zal ons meenemen naar de trends in groenten en fruit zoals Ahold die de komende jaren ziet en zal ook inzoomen op de aardbei.

Bert Meulenbroek is hoofd veredeling bij Fresh Forward te Eck en Wiel. Bert is al meer dan 25 bezig met de veredeling van aardbeien en is verantwoordelijke voor de ontwikkeling van verschillende rassen, zoals Sonata, Figaro, Salsa, Rumba, Jive en Vivaldi. In zijn loopbaan heeft Bert geleidelijk een verschuiving gezien van eigenschappen die van belang zijn voor het slagen van een nieuw ras. Bert zal aangeven hoe Fresh Forward als veredelaar gaat inspelen op de trends die Ahold ziet.

Marcel Dings van Dings Aardbeien en Brookberries is met compagnon Peter van den Eertwegh in 15 jaar uitgegroeid tot een specialist in aardbeien in kassen. Op 4 locaties in de gemeente Venlo worden met de modernste technieken op de meest milieu verantwoorde manier jaarrond aardbeien geteeld van topkwaliteit. Marcel zal aangeven hoe hij als teler gaat inspelen op de trends die Ahold ziet.



Kortom: Geen lange verhalen maar kort en krachtige pitches van mannen die er ècht wat van afweten. Ook zijn de lopende kasproeven te bezoeken. Rond 18:00 uur sluit de Kennismarkt.

Stuur een mail naar wouter.verkerke@wur.nl om u aan te melden want vol = vol.

Publicatiedatum: