Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dag van de Aardbei in Proefcentrum Pamel, Roosdaal

Op zondag 10 mei vindt van 10 tot 18 uur de Dag van de Aardbei plaats in het Proefcentrum Pamel in Roosdaal. Dit jaar viert het evenement zijn diamanten jubileum. De aardbeientelers stellen voor de 60e keer de mooiste exemplaren van deze rode vrucht voor aan de bezoekers.



Op het programma staan verder proeverijen met streekproducten, culinaire demonstraties, rondleidingen, een wandeling, een bedrijfsbezoek en randanimatie.
'Om de consument kennis te laten maken met alle aspecten van de aardbeien, organiseren we jaarlijks een Dag van de Aardbei', zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. 'Het evenement vindt plaats bij het begin van het aardbeienseizoen. Tijdens deze dag staat de promotie van de Vlaamse aardbei centraal. Uiteraard besteden we ook aandacht aan aardbeien als Vlaams-Brabants streekproduct'.

De Dag van de Aardbei is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met het Koninklijk Nationaal Verbond van Aardbeientelers, Proefcentrum Pamel, COOVI, zorgboerderij De Valier, Pajottenland+, de gemeente en bibliotheek Roosdaal, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, Pasar, Pro Natura, BelOrta en Euroveiling.

Adres: Proefcentrum Pamel, Molenstraat 26 in Roosdaal.
 
Bron: editiepajot.nl
Publicatiedatum: