Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe pruimtomaat Volantis verkocht op open dag De Ruiter

Tholen - De jaarlijkse open dag van De Ruiter vond gisteren weer plaats in het Tomato Experience Centre in 's-Gravenzande. De nieuwste rassen van De Ruiter werden er gepresenteerd. Tijdens dit evenement hebben klanten, telers, distributeurs en ketenpartners weer de mogelijkheid om kennis te maken met de diversiteit van rassen. Daarnaast waren er weer smaaktests. De opkomst was goed.



Volantis is de nieuwe pruimtomaat. De opvallendste voordelen zijn de mooie groene delen en de groeikracht. Gertjan van der Spek, Solyco uit Bergschenhoek, besloot gisteren om het volgende jaar vier hectare te planten. Jan beaamt bovenstaande voordelen. Hij draait al drie jaar een proef op zijn bedrijf en heeft dus wat ervaring met de teelt van dit ras opgedaan. Gisteren hakte hij de knoop door. Volgend jaar teelt hij Volantis als losse tomaat. Jan: "We verwachten door de sterke groeikracht een hogere productie te kunnen halen. Bovendien is de kwaliteit van de tomaat heel goed." Duco de Ruiter vult verder aan de Volantis een hogere tolerantie heeft voor meeldauw.





"Quentero is in België nu populair," vertelt Nico van Vliet. Het ras is toegelaten als proef in het Prince-segment. Op dit moment wordt er al 100 ha geteeld. Het ras heeft mooie groene delen en biedt 10% meer vruchtproductie dan het gangbare ras.



De trend naar een smaakvolle vleestomaat gaat verder. De Ruiter heeft daar een antwoord op gevonden: Chocomate. Vorig jaar werd deze tomaat al bij Tomabel in België geteeld.



De Ruiter ontwikkelt een markt voor een nieuw segment in de tomaten. DR1003TC is de mini pruim trostomaat. Nico geeft aan dat er positieve gesprekken worden gevoerd met de retail. Het is de bedoeling dat dit ras exclusief geteeld zal gaan worden.



DR2890TC is midi plumb tomaat. Eind van dit jaar zal deze commercieel gaat worden. Ook dit ras zal een exclusieve teelt zijn.

Nico van Vliet: "Sevance blijft het alternatief voor Merlice. Sevance is vooral bedoeld voor het hogere segment."Dit jaar wordt er 50 hectare geteeld. Nico verwacht dat dit areaal volgend jaar verder zal toenemen.

Ook voor de internationale sector zijn er interessante noviteiten.


Tomimaru Muchoo is in Polen erg populair. In Polen wordt er 400 hectare van dit ras geteeld. Deze foto laat zien hoe dit ras wordt gepresenteerd in Polen en in Japan. Met dit ras werden er tijdens de open dag een smaaktest gehouden.


Torero heeft nu het grootste marktaandeel in dit segment. Het ras zit hoog in de resistentie en is betrouwbaar. Doordat het makkelijk te telen is, past dit ras bij zowel high als mid tech kassen.



Vijf/zes jaar geleden is dit ras geïntroduceerd in de BeNeLux. De houdbaarheid is een sterk punt van Merlice. Merlice is nu de veel gekozen teelt in Australië, Mexico, Verenigde Staten en Oost-Europa.


De Juanita is vooral populair in het mainstream en premium segment in Italië, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Voor meer informatie:
Nico van Vliet (e-mail)
De Ruiter Seeds
Leeuwenhoekweg 52
Bergschenhoek
Phone +31 105292415
Fax +31 105292400
www.deruiterseeds.nl