Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
komkommers, tomaten en paprika's

Hazera zet stappen in Spaanse markt

Hazera boekt voortgang op de Spaanse markt. Via de lokale dochter in Almeria lanceren ze nieuwe rassen.

Volgens Zion Barel, commercieel directeur van Zuid-Europa en Israel van Hazera, is de Spaanse groentemarkt een van de grootste ter wereld. 90% van de producten wordt geëxporteerd.

De Spaanse markt is belangrijk voor de veredelaars. Spanje is een van de belangrijkste groenteproducenten van Europa en dat maakt het een wereldwijd toonaangevend partij. Deze positie heeft het verkregen door zijn bereikbaarheid en uniek klimaat, wat het mogelijk maakt om te telen wanneer in de rest van Europa het seizoen dit niet toelaat.



Producten aanpassen
Hazera investeert in het ontwikkelen van nieuwe variëteiten. "De teler houden we hierbij altijd in gedachten. Het is onze taak om onze producten, de zaden, aan te passen aan het plaatselijke klimaat en de eisen van de markt. Tegelijkertijd kijken we, samen met onze partners, naar de keten van groente en fruit en hun behoeften, tot aan de consument."

Nieuwe variëteiten
Hazera introduceert nieuwe rassen voor de Spaanse telers.

Marchante is gebaseerd op de Canario: grote, stevige vruchten van hoge kwaliteit en goede houdbaarheid. Nicolate is een Romatomaat voor de winterteelt. Corrador is een vleestomaat van hoge kwaliteit en Abascal is de nieuwe trostomaat.

Hazera breidt ook zijn aanbod paprika's uit met nieuwe variëteiten zoals Ochoymedio, een rode blokpaprika en Clavero, die bijzonder geschikt is om te telen in een warm klimaat.

Komkommers
Hazera introduceert ook een nieuw product in Spanje - Hollandse, lange komkommers. Dit segment is de afgelopen vijf jaar uitgebreid bestudeerd, inclusief de teelt van specifieke komkommerrassen als Batallon en Sacratif.

Naast de uitbreiding van het bedrijf en zijn verkopers, is Hazera begonnen met de handel in brassica zoals bloemkool en radijs, die tot voor kort werden aangeboden door hun zusterbedrijf Vilmoring Het bedrijf is volop bezig met een programma voor de teelt van langedag uien.


Zion Barel

Hazera's investeringen de afgelopen jaren in Spanje waren volgens Zion Barel zeer vruchtbaar. "Hazera heeft inmiddels vaste grond onder zijn voeten gekregen in Spanje. De komende jaren zal onze investering meer vruchten gaan afwerpen", voorspelt hij.

Voor meer informatie:
Hazera Seeds
P.O. Box 28, 4920 AA Made, Nederland
T +31 (0) 162.690.900
F +31 (0) 162.680.970
info@hazera.nl
www.hazera.com
Publicatiedatum: