Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pathogenen en biofilm bestrijden op natuurlijke wijze

"Gebruikers zijn in eerste instantie verbaasd, maar vervolgens heel erg enthousiast"

Freshwater levert systemen die werken op basis van ionisatie. Ionisatie is een natuurkundig fenomeen, legt Aad van der Starre uit. "Door middel van frequentie verwijderen onze devices pathogenen uit het water. Ook lossen wij de biofilm op in het water zodat er geen voedingsbodem meer is voor algen en pathogenen."

De kwekers die de systemen van het bedrijf gebruiken zijn in eerste instantie verbaasd, maar vervolgens heel erg enthousiast, merkt de uitvinder. "Twee van onze vele afnemers, aubergineteler Kwekerij PandA en hortensiateler Vollering Hydrangea, hadden een zeer vervuild algenrijk bassin. Na een eerste monstername, waarbij diverse pathogenen in het water werden aangetroffen en veel alg, hebben wij onze devices geïnstalleerd. Na 10 dagen hebben wij een nieuw monster genomen en uit dit monster bleek dat er een drastische afname van pathogenen had plaatsgevonden. In het bassin waren de algen zichtbaar dood."



Het grote voordeel is dat er geen biofilm meer aanwezig is in hoofd- en druppelleidingen. Daardoor is er ook geen voedingsbodem meer voor pathogenen. "Er is meerdere keren aangetoond dat door het gebruik van devices van Freshwater het gebruik van waterstofperoxide niet meer nodig is. De waterdevices van Freshwater maken het water schoon op een natuurlijke manier zodat er geen chemie meer nodig is."

Freshwater en Freshlight zijn actief in de tuinbouw met de techniek op basis van ionisatie.

Voor meer informatie:
Freshwater
www.info@fwgroup.eu
https://fresh-water.eu/

Publicatiedatum: