Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
UV-C-waterdesinfectie:

“Uitbreiding naar de (glas)tuinbouw is voor Vanpoels een logische volgende stap”

UV-C-waterdesinfectie is een effectieve methode om schadelijke pathogenen te elimineren en daardoor goede hygiëne tijdens de verwerking en verpakking van groenten en fruit te garanderen. Vanpoels is in deze UV-C-waterdesinfectie gespecialiseerd. Het bedrijf biedt technische oplossingen, inclusief installatie, inbedrijfsstelling en service, aan.

Een uniek concept, benadrukt Lex van Rosmalen. Hij is Sales Engineer bij het bedrijf dat onderdeel is van de Technische Alliantie. Technische Alliantie is een coöperatieve vereniging van gespecialiseerde bedrijven in Nederland, België en Duitsland, actief in de werktuigbouwkunde, installatietechniek, elektrotechniek en civiele techniek. Bedrijven uit de vereniging zijn al in de glastuinbouw actief. Vanpoels nog niet, maar daar komt verandering in.

Vanpoels richt zich al op verschillende takken binnen de voedsel- en drankenindustrie. “Uitbreiding naar de (glas)tuinbouw is voor ons een logische volgende stap”, zegt Lex. “Voor de Technische Alliantie, onze groep van samenwerkende bedrijven waar Vanpoels nauw mee samenwerkt, is de glastuinbouw niet nieuw. Daar zijn verscheidene projecten op het gebied van waterbehandeling, isolatie, pompen en leidingwerk succesvol afgerond. Ook zijn er langlopende service contracten afgesloten.”

In een kassencomplex in Noord-Limburg is gezorgd voor de aanleg van pompen, leidingwerk, waterfiltratie en installatie van Reverse Osmosis-waterzuivering.

UV-C-desinfectie
Vanpoels is in mei 2022 met AquaFides uit Oostenrijk gaan samenwerken. Dat bedrijf ontwikkelt UV-C-desinfectiesystemen. “Bij projecten in de glastuinbouw komt steeds vaker het circulair gebruik van water ter sprake. Desinfectie is dan vaak noodzakelijk. Met name UV-C desinfectie is daarbij dan een goed en milieuvriendelijk alternatief.”

Vanpoels levert de systemen van AquaFides, die het bedrijf zelf importeert. “De UV-C-waterdesinfectiesystemen van AquaFides zijn volgens de strengste eisen genormeerd. AquaFides is één van de eerste bedrijven die UV-installaties maken die werkt en test conform de nieuwe Norm DIN19294.”

De systemen van Oostenrijkse makelij zijn voorzien van geavanceerde technologie om bacteriën, virussen en andere micro-organismen te vernietigen zonder het gebruik van chemicaliën. “UV-C-stralen dringen door in de DNA-structuur van schadelijke pathogenen, waardoor ze inactief worden en zich niet meer kunnen voortplanten. Dit proces zorgt voor een veilige en gezuiverde omgeving zonder residuen.”


Project in Noord-Limburg

Installatie
De technici van Vanpoels voeren de installatie uit. “Daardoor maximaliseren wij de effectiviteit van UV-desinfectie. Onze mensen voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften en richtlijnen om een goed installatieproces te garanderen.”

Inbedrijfstelling
Het inbedrijfsstellingsproces omvat o.a. een grondige inspectie om ervoor te zorgen dat het UV-C-desinfectiesysteem goed functioneert. “Onze experts voeren tests uit om de prestaties te verifiëren en eventuele noodzakelijke aanpassingen te maken.”

Service en onderhoud
Samen met hun partner, de Technische Alliantie, biedt Vanpoels service- en onderhoudsprogramma's aan om ervoor te zorgen dat het UV-C-waterdesinfectiesysteem goed blijft functioneren. Het team inspecteert en test regelmatig de apparatuur, waarbij eventuele onderdelen worden vervangen die de efficiëntie van het systeem kunnen belemmeren. “Met onze service kunnen we een eventuele downtime tot een minimum beperken.”

Voor meer informatie:
Vanpoels
Oudeweg 80
6067 CA Linne
Tel: 31 (0)85 78 26 499
sales@vanpoels.com
www.vanpoels.com