Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers gezocht voor mobiele waterzuivering

Voor het project Life Aclima worden Vlaamse telers gezocht die in 2024 aan de slag willen met waterzuivering.

De waterbassins van een glastuinbouwteler raken niet snel vol met met regenwater dat afloopt van het dakoppervlak van de kas. Tijdens droge zomers kan er met het opgevangen water niet voldaan worden aan de waterbehoefte van de gewassen. Er loopt een beek langs het bedrijf dat in de winter veel water vervoert.

Op zo'n locatie kan een zuivercontainer vanuit het project worden ingezet om het oppervlaktewater in de winter op te zuiveren en in het waterbassin op te slaan. De zuivering richt zich in op deze locatie op het natriumgehalte en plantpathogenen.

Er is een uitgebreid assortiment zuiveringstechnologieën beschikbaar die via een eenvoudig plug-and-play mechanisme in verschillende opstellingen gebruikt kunnen worden. Het gaat om traditionele technieken zoals zand- en actief koolfilters, UV-ontsmetters en ozoninstallaties. Ook zijn er nieuwe technieken zoals ultrafiltratie, actief chloorinstallatie, peroxidedoseringsunits, selectieve natriumverwijdering met nitraatherwinning. Om de techniek te herbergen is een speciale container ontwikkeld.

Bron: Life Aclima

Publicatiedatum: