Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TBR Gorinchem verder als HortiContact

Dit jaar zijn het nog de Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem, maar volgend jaar heet de driedaagse tuinbouwbeurs de HortiContact. Met de nieuwe naam wil de organisatie ook internationale markten meer duidelijkheid bieden. Nu wordt internationaal de naam Horticulture Business Days gebruikt.


Bas Berk van Hilverda Kooij, een van een handje vol veredelaars op de beurs.

De nieuwe naam werd gisteren, voorafgaand aan de eerste dag van de beurs, bekend gemaakt door Angelique Klar, algemeen directeur van de Evenementenhal. "Door de afname van het aantal tuinbouwbedrijven in Nederland moeten we simpelweg ook verder kijken dan onze landsgrenzen. Want een beurs die een goede afspiegeling is van de tuinbouwbranche van nu: daar profiteren we allemaal van", aldus Klar.


William Quist van ZBS, hier samen met Portugeze collega Chico da Silva Xavier.

Zij benadrukte ook het belang van de Nederlandse bezoeker. "We blijven focussen op onze Nederlandse doelgroep en geven daarnaast graag gehoor aan de toegenomen interesse vanuit het buitenland. Naast Nederland zal de focus voor HortiContact liggen op het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Denemarken, Polen en Duitsland. Primair Europa dus. We sluiten natuurlijk geen bezoekers buiten deze landen uit, maar uit ons vooronderzoek blijkt dat dit voor HortiContact goede vertrekpunten zijn." 


Everard de Bruin, Jan de Bruin en Ted Verbraeken van De Bruin Plantpot. Het bedrijf presenteert in Gorinchem verschillende noviteiten, waaronder (op de voorgrond) een serie potten met innovatief watergeefsysteem.


Aan de beurs zelf verandert niets. "Volgend jaar vindt niet de eerste, maar de veertiende editie van HortiContact plaats. We blijven dezelfde formule hanteren: voor ieder budget een passende prijs, ook ruimte voor kleinere stands, catering en parkeren inbegrepen en een hoog serviceniveau."

Tuinbouw Relatiedagen Venray ongewijzigd
De beursnaam Tuinbouw Relatiedagen Venray blijft ongewijzigd. Waarom niet één naam voor zowel Gorinchem als Venray? "Daarmee zouden we de afzonderlijke vakbeurzen geen recht doen. HortiContact Gorinchem is 'de trots van de Nederlandse tuinbouw', vooral sterk op het gebied van glastuinbouw en richt zich naast landelijk Nederland potentieel op in eerste instantie vooral potentieel in Europa. Tuinbouw Relatiedagen Venray kent een meer interregionale focus en richt zich internationaal gezien op België en een selectie gebieden in Duitsland: Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts en Nedersaksen. Deze afzonderlijke platformen staan in hun eigen recht en verdienen hun eigen titel. Wel maken ze beide onderdeel uit van de 'Groen & Tuinbouw-familie'.


Herman van der Jagt van Hans van der Poel Mechanisatie. Met de semi-automatische leliepotter kunnen twee man 6200 bollen per uur potten.

Momenteel is Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem nog in volle gang. De beurs is nog te bezoeken op 17 en 18 februari in Evenementenhal Gorinchem van 13.00 tot 21.00 uur. 

Voor bezoekers is het mogelijk om online een beursticket te registreren via www.evenementenhal.nl/tuinbouw-go. Hiervoor is een code nodig die zij kunnen ontvangen van exposanten.