Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kant en klare asperges door sous-vide techniek

Uit een onderzoek van het internationale tijdschrift LWT - Food Science and Technology is gebleken dat ook asperges deel kunnen gaan uitmaken van het kant-en-klare groentenassortiment. Onderzoekers hebben ontdekt dat dit kan worden bereikt door vacuümverpakkingen te combineren met koken in de magnetron. Hierdoor blijft de kwaliteit van het product beter bewaard dan bij andere traditionele bereidingswijzen.

Asperges worden erg gewaardeerd zowel door de voedingskenmerken als door de organoleptische kenmerken en de veelzijdigheid van gebruik in de keuken. Het idee van experimenten is mede ontstaan vanuit de overweging dat consumenten steeds vaker op zoek zijn naar producten met een hoog servicegehalte. Aan de de hand van deze overwegingen hebben de onderzoekers een methode ontwikkeld voor kant-en-klare asperges.


Klik hier voor een grotere foto.

Tijdens het experiment werden conventionele kookmethoden (koken, stomen) vergeleken met de techniek genaamd "sous vide", waarbij de vacuümverpakking van de grondstof wordt gecombineerd met koken in de magnetron. Een interessant aspect van de sous-vide techniek is het vermogen om de kleur van de rauwe groente beter te behouden, maar ook belangrijke voedingskenmerken, zoals het gehalte aan sommige carotenoïden en vitamine C, bleven behouden.

Publicatiedatum: