Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
door weersomstandigheden

Europese groentenoogst voor diepvries en conserven aangetast

De Europese producenten van diepgevroren en geconserveerde groenten in de belangrijkste productiegebieden zijn bezorgd over de oogst van hun voorjaarsgewassen. Na een koude lente werden de landen in het centrale Europese productiegebied geconfronteerd met uitzonderlijk weinig neerslag in de maanden mei en juni. Er werden verschillen genoteerd tussen het noorden en het zuiden van Europa, waarbij sommige regio's 40 tot 50 % minder regen kregen dan normaal.
Daarbovenop werd het de eerste week van juli tropisch warm met een droge hoge wind, waardoor het uitdroogeffect nog werd versterkt.

De meteorologische diensten erkenden de hittegolf met recordtemperaturen van boven de 35°C. Deze weersomstandigheden hebben de teelt van een aantal groentegewassen beïnvloed wat zal leiden tot tekorten aan:
• Erwten: de opbrengsten zullen gereduceerd worden door het droge en warme weer. Als gevolg hiervan wordt het seizoen ingekort door een late start en een vroeg einde.
• Lentespinazie: na de koude lente verschoof het seizoen later in tijd, waardoor niet alle percelen konden gezaaid en verwerkt worden. De extreme droogte en hitte hebben ook een invloed gehad op het gewas.
• Bloemkool: als gevolg van droogte en hitte word teen beperkte productie verwacht.
• Bonen: de droogte zorgde voor moeilijke en bijna onmogelijke zaaiomstandigheden voor de bonen.
• Wortelgewassen (wortelen): de lentewortelen zijn laat en hebben veel potentieel verloren. Mede als gevolg hiervan neemt de zorg toe over de productie van mengelingen van erwten en bonen voor de conservensector. 
Publicatiedatum: