Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
video lancering

Voorjaar betekent topdrukte bij leveranciers krijtmiddelen

Tijdens Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem werd het nieuwe krijtmiddel Q3 White gelanceerd. De introductie blijkt een veelbesproken onderwerp onder telers en loonbedrijven.

Volgens fabrikant Hermadix is het nieuwe middel vergelijkbaar met andere krijtmiddelen, maar kunnen telers er flink mee besparen. "Op een oppervlakte van 4 ha loopt het tegen de € 2000 aanschafkosten", zegt ex-teler Ies Bos uit Bleiswijk, die nu als krijt- en coat adviseur bij Hermadix aan de slag is.



Ze weten wel hoe ze de aandacht moeten trekken bij Hermadix! Bekijk de korte en vrolijke video van de introductie, gemaakt tijdens Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem hier.

Deze periode is belangrijk voor de prijsfabrikanten en Hermadix hooft van de loonbedrijven dat er bij telers interesse is voor de prijsvechter. De fabriek in Aalsmeer draait momenteel dan ook op volle toeren, vertelt Richard Hagedoorn van distributeur Royal Brinkman. "Het nieuwe middel geeft telers die een hogere dekking dan 65% willen nu eindelijk een keuze mogelijkheid om flink te besparen. Uiteraard vraagt elke teelt om een aanpak op maat maar het is vaak onnodig om meerdere keren per seizoen met allerlei speciaal uitgevonden nieuwe middelen te krijten."

Jan Overkleeft van Sproeibedrijf Overkleeft valt op dat hij vooral onder potplantentelers goed geluiden over Q3 White hoort. Jeffrey Pouw van Hermadix geeft aan dat er vanuit verschillende kanten heftig is gereageerd op de lancering van de prijsvechter. "De tuinbouw blijkt een conventionele markt", reageert Pouw. "De gevestigde orde is niet gewend aan creatieve runner-up bedrijven. Wij doen ons ding en wat anderen doen maakt ons niks uit. In de toekomst hopen we nog meer besparingen voor telers te realiseren. Dit zit sinds 1946 al in onze genen."
 



Hermadix Coatings BV
Molenweg 137
1436 BS Aalsmeerderbrug
T. 020-6534125
F. 020-6534185
E. sales@hermadix.nl
 
 
 
Publicatiedatum: