Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drainbassins Greenco volledig afgedekt

Tholen - Albers Alligator heeft voor BE - De Lier bij Greenco in Middenmeer drie Multi-F dekken gemonteerd. Van dit regenwaterbassin is 5.760 m² open. De twee 2 drainbassins, van 1.160 m² per stuk, zijn volledig gesloten.



Het Multi-F dek is een lichtdichte totaalafdekking voor bassins in elke vorm en afmeting. Martin Spekle, Albers Alligator:"Multi-F is afwaterend, weer- en windbestendig en voortdurend strak door een uniek ballast-drijversysteem. Het middendeel (bodemgroot) wordt gemaakt van gecoat weefsel, de randgebieden (tot op het maaiveld) van een ongecoat weefsel. Wij kiezen voor weefsels, omdat deze vormvast en sterk zijn en zich duurzamer laten confectioneren en detailleren dan folie."



De bassins, en vooral drainbassins, worden nu bij Greenco volledig afgedekt. Het regenwater verzamelt zich op het dek en wordt vervolgens afgevoerd via afvoerslangen. Deze slangen zijn aan de onderzijde van het dek gelast. De voordelen van een geheel gesloten drijvende afdekking zijn o.a. stankbeperking, geen "extra" regenwater bij het opslag medium, minder verdamping en geen golfslag.



Martin:" Wij ontwerpen de drijfdekken per project afzonderlijk. We maken daarbij gebruik van een flexibel duurzaam weefsel. Door de ballastlichamen blijft dit dek bij elk niveau geheel strak. Om een optimaal drijfvermogen te creëren, worden er op het dek drijflichamen gemonteerd. In het midden en langs de bovenzijde van het dek worden ontluchtingen aangebracht. Verder kan het dek voorzien worden van mangaten, zodat het bassin altijd begaanbaar blijft.



Voor meer informatie:
Albers Alligator
Martin Spekle
0031-317419144 algemeen
0031-317420464 fax
info@albersalligator.com
www.albersalligator.com