Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wat gaan de onbalansprijzen doen de komende dagen?

De komende dagen wordt het warm en dat warme weer kan invloed hebben op de APX- en onbalansprijzen. In de derde week van juli heeft warm weer ook gezorgd voor hoge APX-prijzen en nog hogere onbalansprijzen. Niet alleen het Nederlandse weer speelt hier in mee. In Frankrijk wordt het einde van de week ook erg warm en dat kan wellicht zorgen voor een hoge exportvraag.

Wat is er anders dan in juli?
Echter, het is niet vanzelfsprekend dat het warme weer nu ook leidt tot hoge APX- en onbalansprijzen. Het zuiden van het land heeft nog vakantie en dat geldt ook voor Frankrijk. Hierdoor is de vraag wellicht lager, want er hoeven bijvoorbeeld minder kantoorpanden gekoeld te worden. Daarnaast zijn mensen meer gewend aan de warmte en zijn de nachten kouder dan in juli. Dus wordt de vraag naar elektriciteit echt wel groter? Hoe groot wordt de windproductie en hoe goed wordt deze voorspeld tijdens de warme dagen? Oudere windturbines moeten worden uitgezet als de temperatuur in de gondel te hoog wordt en de olie te warm is.

Kortom, houd de ontwikkelingen in de gaten en speel in op de actualiteiten met uw APX bieding en onbalanssturing.

Voor meer informatie
AgroEnergy
Elektronicaweg 41
2628 XG Delft
T 088 - 895 45 45
F 088 - 895 45 50
E info@agro-energy.nl

Publicatiedatum: