Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Betere tariefstructuur stimuleert afname duurzame energie"

De huidige tariefstructuren van het elektriciteitsnet werken beperkend voor grote energieverbruikers in de industrie en de glastuinbouw, die hun elektriciteitsvraag flexibel willen inzetten als er veel duurzame energie is.

Dit blijkt uit een studie die onderzoeksbureau Berenschot in opdracht van het ministerie van Economische Zaken heeft uitgevoerd naar de tariefstructuren van het elektriciteitsnet.

De beperking kan worden opgelost door aanvullende maatregelen die zowel voordelen voor verbruikers als een betere inpassing van duurzame energie met zich meebrengen, aldus de studie.

In de toekomst kan een groter aandeel van duurzame energie in de energiemix leiden tot relatief hoge aanbodvolumes van elektriciteit en lage elektriciteitsprijzen. Bedrijven in de industrie en de glastuinbouw kunnen hierop inspelen door deze duurzame elektriciteit te gebruiken voor hun processen of verwarming (power-to-heat).

Met name deze laatste optie is volgens de studie interessant, omdat deze in de industrie en glastuinbouw breed beschikbaar is. Door omzetting van elektriciteit in warmte wordt de elektriciteitsvraag (tijdelijk) verhoogd en de gasinzet verlaagd.

Lees meer op duurzaambedrijfsleven.nl
Publicatiedatum: