Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brandveiligheid garanderen met CAT generatoren

De familie van Harry Single JR. teelt in Californiƫ al meer dan 70 jaar tomaten in de vollegrond. Het bedrijf wordt nu West Coast Tomato Growers (WCTG) genoemd. Hun tomaten worden dagelijks met gekoelde trucks getransporteerd.

De stroomvoorziening in de regio is niet van onberispelijk niveau. Talloze storingen vanaf het elektriciteitsbedrijf zorgen ervoor dat ze tijdelijk of langdurig zonder stroom zitten. En belangrijker nog is de veiligheid. "Het bedrijf is gelegen op een open terrein en wanneer de Santa Ana wind waait, is de kans op brand behoorlijk," zegt Jim Letizia, vertegenwoordiger van Hawthorne Cat. "Als er brand uitbreekt, sluiten de autoriteiten de stroom af. Ze hebben daarom een generator nodig om de sprinklers aan te houden, zodat het product niet verloren gaat."



XQ1000 Generator Set

Sing Jr. wendde zich tot een lokale dealer voor drie diesel generatoren, die ze per seizoen huren. EĆ©n CAT XQ1000 diesel generator bevindt zich in de verpakkingsloods. Een tweede CAT XQ600 zorgt voor reservestroom voor het koelmagazijn en een derde CAT XQ60 generator levert stroom aan het systeembeheer.

"Als je met versproducten ook maar een dag zonder stroom zit, zit je in de problemen, " zegt Russ Mosier, systeembeheerder van WCTG. "Het is net zo als een verzekering voor een auto: wanneer je een ongeluk hebt, betaalt het zichzelf uit. Dat is wat de CAT generatoren voor ons zijn: een verzekering opdat we geen gewas of productietijd verliezen."

Voor meer informatie:
www.cat.com
Publicatiedatum: