Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klasmann-Deilmann neemt nieuwe substraatfabriek in Duiven in gebruik

Klasmann-Deilmann zet, samen met partner Olde Bolhaar Eco Service, in op het verder verduurzamen van grondstoffen voor in substraten. In deze transitie wordt gewerkt aan optimale mengsels voor de teelt met een minimale milieu-impact. De ingebruikname van de nieuwe substraatfabriek in Duiven is daarin een volgende stap.

Opstart
De menglijn van de locatie in Duiven is speciaal afgestemd voor mengsels met een hoog aandeel hernieuwbare grondstoffen. Nadruk hier ligt op kokos, houtvezel, compost en gecomposteerde bark. In de fabriek is uitvoerig aandacht besteed aan het afstellen van de lijn en het testen van de mengsels.

In de buurt
De alternatieve grondstoffen, die door partner Olde Bohaar Eco Service, op hetzelfde terrein als de substraatproductie worden geproduceerd, worden veel toegepast in substraatmengsels voor perkgoed, zachtfruit en de boomkwekerij. Doordat de fabriek in Duiven is gesitueerd, is met name de markt in Zuid- en Oost-Nederland snel benaderbaar. Ook West-Duitsland is in de buurt.

Officiƫle opening
Klasmann-Deilmann wil de fabriek in Duiven nog officieel openen. De verwachting is dat deze opening na het seizoen en de vakanties in september plaatsvindt.

Voor meer informatie:
Klasmann-Deilmann
www.klasmann-deilmann.com

Publicatiedatum: