Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
C. van der Meij & Zn over overstap naar NEXT van AlfaPro

"Mooie stap gemaakt op gebied van voorraadbeheer en verkoop"

C. van der Meij & Zn, gevestigd op de groothandelsmarkt in Amsterdam, is specialist op het gebied van groenten en fruit. Het familiebedrijf levert een breed assortiment van eigen bodem, wat rechtstreeks bij de teler vandaan komt. Daarnaast worden producten geïmporteerd uit de hele wereld, rijden ze door de hele Randstad om restaurants van verse handel te voorzien en weten winkeliers hen te vinden om hun verse winkelvoorraad aan te vullen.

Na jaren gebruik te hebben gemaakt van het softwarepakket AlfaPro was men toe aan nieuwe software. De wens was ook om een webshop te introduceren en het bedrijf te innoveren door vernieuwing van de automatisering. Van een collega-AGF-bedrijf hoorde men erg goede berichten over AlfaPro NEXT. De ervaringen van deze tevreden gebruiker én het gemak om bij dezelfde leverancier te blijven, heeft Van der Meij & Zn doen besluiten om over te stappen naar NEXT. De klantvraag bestond uit het aanbieden en beheren van aanbod op een nieuwe webshop en meer mogelijkheden door het vernieuwen van de software Amerik Noort heeft namens Alfa Pro het NEXT project opgepakt en succesvol geïmplementeerd.

Oplossing
AlfaPro is vervangen door NEXT en uitgebreid met een webshop. De bestaande tablets zijn voorzien van de webclient, waarmee onder andere de orderpicking kan worden uitgevoerd. Voor een optimale gebruikerservaring hebben we het Wi-Fi netwerk vernieuwd, dat reeds onder ons beheer viel. Daarnaast is er een server opgezet in ons datacenter voor het gebruik van NEXT. Deze bevindt zicht, in tegenstelling de oude situatie, nu in de cloud.

Resultaat
C. van der Meij & Zn heeft met het gebruik van het gebruiksvriendelijke NEXT een mooie stap gemaakt op het gebied van voorraadbeheer en verkoop. Doordat er meer geautomatiseerd is in NEXT, in combinatie met het efficiënte werkproces, werken medewerkers sneller en adequater. Klanten kunnen in de webshop nu zelf hun aankopen doen. Hierna verschijnen de orders direct in de orderpick schermen op de mobiele apparaten. Hierdoor hoeven de verkopers de orders niet meer zelf in te voeren.

Gijs van der Meij (4e generatie Van der Meij) heeft samen met zijn oom Jan van der Meij het traject opgepakt binnen het bedrijf. Gijs vertelt: "Het gaat goed nu, we zijn erg blij met NEXT en hadden weinig tijd nodig om te wennen aan het systeem omdat het erg eenvoudig en logisch is in gebruik. Op het begin was het wel intensief omdat er veel tijd ging zitten in het invoeren van alle artikelen en het assortiment. Maar verder ging de implementatie vrij soepel met weinig problemen. De samenwerking was erg fijn, als we er even niet uitkwamen was vaak een telefoontje of e-mail voldoende."

Voordelen NEXT
Direct aan het begin van ons gesprek vertelt Gijs enthousiast waar hij nog het meest blij mee is: "Vooral het gebruik kunnen maken van het systeem op je telefoon is een grote vooruitgang. Thuis of onderweg een bestelling alvast kunnen invoeren of een prijs bekijken voor een bepaalde klant is erg handig! Daarnaast werden de tablets met AlfaPro niet gebruikt, nu met NEXT gebruiken we deze volop voor het orderpicken en dit werkt erg prettig. Na het orderpicken kan men direct zelf de bon nakijken en uitprinten, dit is een stuk sneller en efficiënter."
Judith van der Meij vertelt dat NEXT op administratief vlak ook een flinke vooruitgang is: "Het sluit zoveel makkelijker aan op de administratie en gegevens zijn heel makkelijk terug te vinden. En niet geheel onbelangrijk; doordat o.a. bonnen niet meer apart verwerkt hoeven te worden is de tijdsbesparing al snel 10 uur per week!"

Webshop
Gijs is groot voorstander van een webshop en wil hier graag al hun klanten warm voor maken. Hij is hier volop mee bezig en vertelt enthousiast over zijn 'missie': "Met de start van NEXT hebben we ook onze webshop geïntroduceerd. Hiervoor is het erg belangrijk om een actuele en accurate voorraad bij te houden. Dit was wel even wennen omdat dit voorheen niet werd gedaan. Er werd bijvoorbeeld nog weleens wat handel meegenomen zonder dit te registreren. Nu gaat dit een stuk beter, we werken veel efficiënter en hebben beter inzicht. Wij zijn erg tevreden met de webshop, de koppeling met NEXT werkt top en het ziet er strak uit. We maken zelf de foto's van de handel en houden dagelijks de shop heel gemakkelijk up-to-date."

"De webshop is inmiddels al een tijdje in de lucht, maar we merken dat onze klanten deze overstap lastig vinden. Men heeft liever het persoonlijke contact. Dit begrijp ik en is logisch, het is ook even omschakelen. Maar ik ben ervan overtuigd dat men niet meer anders wil als ze eenmaal de voordelen hebben ervaren. Op de webshop kun je elk moment van de dag bestellen, je ziet de actuele prijzen, het assortiment én de voorraad in één oogopslag. Voor ons is het ook prettig als er online besteld wordt, dan zien wij overzichtelijk wat er aan bestellingen binnen komt en kunnen wij hierop voorsorteren."

Hoe verder
In de toekomst zou Gijs graag meer artikelen van andere bedrijven op de groothandelsmarkt bij hen op de shop willen plaatsen: "Op die manier kunnen we onze klanten een nog breder aanbod bieden. Dat is in NEXT ook allemaal mogelijk. Maar dat is een volgende stap en daar gaan we ons nog verder in verdiepen!"

Voor meer informatie:
Alfa Pro
Tel: +31 (0)71 402 11 91
info@alfapro.com
www.alfapro.com

C. van der Meij & Zn
Centrale groothandelsmarkt 109
1051 LJ Amsterdam
Tel: 020 – 682 23 12
info@cvandermeij.nl
www.cvandermeij.nl

Publicatiedatum: