Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appstore voor kasontwerp gepresenteerd

Hortivation en TNO hebben op 9 januari de Hortivation Design Software (HDS) gelanceerd. Deze software is een combinatie van bestaande en nieuwe applicaties die kassenbouwers en toeleveranciers in de tuinbouw ondersteunen bij het ontwerpen van een kas. Zo’n 50 gebruikers van deze ontwerpsoftware waren in Next Delft, de thuisbasis van het cluster High Tech Greenhouses binnen TNO, getuige van de lancering.

Martin Steentjes, voorzitter van Hortivation, licht toe: “De Hortivation Design Software is als het ware de appstore op gebied van kasontwerp. Hier zijn tools beschikbaar waarmee bijvoorbeeld de kasconstructie berekend en ontworpen wordt en dankzij geavanceerde simulatiesoftware een indicatie van de kasprestatie wordt weergegeven."

"Verschillende leveranciers, TNO, Sobolt en VAA Data Works, hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de Hortivation Design Software. Dankzij de integratie van alle tools in één platform vindt de data-uitwisseling volledig digitaal plaats vanuit één centraal kasdossier. Dit vergroot de efficiëntie en verkleint de faalkosten.”

In zijn welkom stelt Peter Rasker, marktdirecteur Mobility & Built Environment, blij te zijn met dit nieuwe resultaat van de strategische samenwerking tussen TNO en Hortivation: “Het jaar 2024 luidt een nieuw tijdperk in voor de software die door TNO is ontwikkeld en exclusief door Hortivation wordt uitgegeven!”

Na de lancering wordt aan de aanwezigen door TNO een aantal projecten uit aanliggende sectoren gepresenteerd.

Bron: Hortivation

Publicatiedatum: