Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU wil meer geld voor jonge landbouwers

Het aantal jonge landbouwers daalde van 3,3 miljoen in 2005 tot 2,3 miljoen in 2013. De EU wees in 2007-2020 9,6 miljard euro toe aan jonge landbouwers om generatievernieuwing in de landbouw te bevorderen. De Europese Rekenkamer constateerde dat deze steun vaak gebrekkig is gedefinieerd en dat er geen verwacht resultaat en verwachte impact worden gespecificeerd.

Voor pijler 1 (rechtstreekse betalingen) wordt de steun in een gestandaardiseerde vorm versterkt die in geen andere behoeften van jonge landbouwers voorziet dan die aan aanvullend inkomen. Voor pijler 2 (plattelandsontwikkeling) is de steun beter afgestemd op de behoeften van jonge landbouwers en zet deze aan tot specifieke acties (bijv. het invoeren van biologische landbouw, water- en energiebesparingsinitiatieven), maar pasten de autoriteiten niet altijd selectieprocedures toe om prioriteit te geven aan de beste projecten.

De Rekenkamer beveelt aan om de doelstellingen beter te omschrijven en de EU-steun doelgericht in te zetten ter bevordering van doeltreffende generatievernieuwing.

Het rapport van de Europese Rekenkamer is hier te downloaden.
Publicatiedatum: