Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Real,- start met nieuwe verzamelactie 'Mein kleiner Bio-Garten'

Vanaf maandag 12 juni is in heel Duitsland bij supermarktketen Real,- de nieuwe verzamelactie 'Mein kleiner Bio-Garten' van start gegaan. Real,- wil binnen de actieperiode die zes weken duurt vooral kinderen, maar ook geïnteresseerde volwassenen enthousiast maken over de natuur en tuinieren en nodigt uit tot het aanleggen van een eigen kruiden- en groententuin. Alle hobbytuinders ontvangen van 12 juni tot en met 22 juli 2017 bij hun aankopen bij iedere 20 euro een zaadpotje gratis. In totaal zijn er 16 verschillende potjes met zaad om te verzamelen - van biologische dille en biologische cherrytomaten tot aan biologische wortelen. Om ervoor te zorgen dat de kleine tuinders snel resultaat kunnen zien, heeft Real,- snel groeiende planten in het verzamelassortiment opgenomen. Tevens wordt er voor 2,49 euro een tuindersbox aangeboden waarin alle zaadpotjes geordend kunnen worden. Een acht pagina's tellend magazine met alle informatie rondom zaaien, planten en oogsten is gratis verkrijgbaar.



Planten, gieten en 2.000 euro oogsten
Zaaien en planten kan overal. Kleuterscholen en kinderdagverblijven kunnen in het kader van de actie een cheque ter hoogte van 2.000 euro winnen. Onder het motto "Jetzt wird's grün im Kindergarten" (nu wordt het groen op de kleuterschool) gaat de grote wedstrijd om de tien beste teams van jonge tuindertjes uit Duitsland van start. Alle onderwijzers worden opgeroepen om met de kinderen een kleine groententuin op de vensterbank of in de tuin aan te leggen. Vervolgens hoeft er alleen nog maar regelmatig gegoten te worden totdat er groenten en kruiden van bio-kwaliteit geoogst kunnen worden en één van de in totaal tien cheques ter hoogte van 2.000 euro elk gewonnen kan worden. Gedurende de gehele actieperiode wordt bovendien wekelijks op de Real,- Facebookpagina de mooiste 'kleine biotuin' gekozen.
Publicatiedatum: