Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Website koppelt Roemeense producenten aan kopers

Het betreden van exportmarkten blijft een hele uitdaging voor veel Roemeense telers, vandaar dat de website 
www.bursadelegume.ro werd opgericht.

"We willen Roemeense producenten helpen met de verkoop van hun groenten en betrouwbare en langdurige samenwerkingen met kopers tot stand brengen. We beschouwen dit als het belangrijkste doel van ons project," legt Marius Petrache uit, directeur van Marcoser, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het platform.

De website is een online platform voor Roemeense groentetelers. "Eén van de doelstellingen van het project is het dagelijks verstrekken van informatie over de groenteprijzen op de groothandelsmarkten in Roemenië. Onze website post de meest actuele prijzen voor Matca (Galati), Boekarest en Brasov. We zijn echter van plan om zeer binnenkort hier nog drie extra markten aan toe te voegen. Matca is het grootste glastuinbouwgebied in het land en het meest bepalend voor de groenteprijzen in Roemenië," vervolgt Petrache.



"We hebben ook een sectie met advertenties waarop telers hun eigen aanbod kunnen posten en in contact kunnen komen met potentiële kopers. Ook kopers mogen publiceren wat zij willen," licht Petrache toe. 

Een ander deel van de website is gewijd aan nieuwsartikelen met betrekking tot de binnen- en buitenlands markt, over onder meer besluiten en subsidieregelingen van het ministerie van Landbouw, zodat telers goed geïnformeerd blijven over de ontwikkelingen binnen de sector. 

"Naast de website organiseert Marcoser jaarlijks ook seminars in de belangrijkste Roemeense groenteteeltgebieden. De seminars vinden van december tot begin februari plaats en wisten vorig jaar de belangstelling van ruim 2.000 telers te trekken.


Voor meer informatie:
Marcoser
Tel: +40 236 836 366
Fax: +40 236 836 088
Email: office@marcoser.ro
www.marcoser.ro
Publicatiedatum: