Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nadruk tijdens internationale sectorbijeenkomst op toegang tot kwaliteitszaad

Bert van der Feltz, CEO en voorzitter van het groentenzaadbedrijf East-West Seed (EWS) betuigde zijn steun aan de door de International Seed Federation (ISF) opgestelde agenda tijdens het 2017 World Seed Congress. ISF-leden worden opgeroepen het voortouw te nemen bij de ontwikkeling van innovaties om internationale uitdagingen op te lossen, zoals voedselveiligheid.

Naast Van der Feltz waren, van 22 mei tot 24 mei, voor EWS ook vicevoorzitter Michel Devarrewaere en algemeen directeur Filipijnen Mary Ann Sayoc aanwezig bij het jaarlijkse evenement waar meer dan 1000 professionals uit de zaadindustrie bijeenkomen uit 64 landen wereldwijd.


De zaadindustrie heeft een cruciale rol bij de aanpak van internationale uitdagingen zoals voedselzekerheid.

De ISF verklaarde op de openingsdag dat de missie van het congres was om de kwaliteit en toegankelijkheid van zaden te verbeteren met innovatie van plantenveredeling als een kernprioriteit.

Van der Feltz: "We ondersteunen de missie en prioriteiten van de ISF omdat deze in lijn zijn met onze kernwaarden bij East-West Seed. We weten uit de eerste hand dat toegang tot kwaliteitszaden cruciaal is voor telers om hun levensonderhoud te verbeteren en hun inkomen te vergroten, vooral in ontwikkelingslanden waar landbouw de pijler is. Breder gezien verbetert het ook de toegang tot voedzaam voedsel en draagt het bij aan de sociaaleconomische groei."

Enkele van de belangrijkste onderwerpen die tijdens WSC 2017 werden besproken zijn plantenveredelingsinnovaties (genbewerking, nieuwe veredelingstechnieken), intellectuele eigendomsrechten, genetische hulpbronnen (ondersteuning van het Internationaal Verdrag inzake plantgenetische hulpbronnen voor voeding en landbouw) en het internationale zadenverkeer (Internationale Norm voor fytosanitaire maatregelen; inspanningen om illegale zaadpraktijken te bestrijden).

Hoge kwaliteit en toegankelijkheid
Volgens Van der Feltz heeft het Congres succesvol industrieleiders samengebracht om kennis en ideeën te delen.


Bert van der Feltz, CEO van East-West Seed: "Het werken aan de ontwikkeling van oplossingen voor toegankelijke, kwalitatieve groentenzaden in de tropen heeft sinds het begin deel uitgemaakt van de identiteit van East-West Seed."

"In 1982 was onze oprichter Simon Groot vastbesloten om het levensonderhoud van kleine telers te verbeteren door betere zaden te leveren voor betere oogsten en 35 jaar later richten wij ons nog steeds op die missie," volgens Van der Feltz.

De missie van het bedrijf is erkend door de onafhankelijke Access to Seeds Index, waar East-West Seed de nummer 1 was in 2 van de 3 in februari 2016 gepubliceerde indexen.

Plantenveredelingsinnovaties
Van der Feltz legde de nadruk op plantenveredelingsinnovatie als een belangrijk hulpmiddel om zaken als voedselzekerheid en betere handel aan te pakken: "We erkennen het belang van plantenveredeling, niet alleen door productverbeteringen maar ook door ervoor te zorgen dat we gepassioneerde plantenveredelaars bijscholen om de zaadindustrie naar het volgende niveau te tillen. Een voorbeeld hiervan is ons programma Advanced Plant Breeding Class II die de volgende generatie veredelaars van de vaardigheden moet voorzien die ze nodig hebben om te leiden en te innoveren." 

Voor meer informatie:
East-West Seed
No. 50/1 Moo 2, Sainoi-Bang Bua
Thong Rd, Amphur Sainoi, Nonthaburi
11150, THAILAND
T: +66 (02) 831 7700
F: +66 (02) 923 7794
inter@eastwestseed.com
www.eastwestseed.com
Publicatiedatum: