Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"LTO: "Uitwerking wetsvoorstel invoering minimumuurloon pakt verkeerd uit"

LTO Nederland heeft, samen met LTO Glaskracht Nederland en NFO, een krachtig signaal afgegeven rond de voorgenomen invoering van het wetsvoorstel minimumuurloon. LTO Nederland noemt in een reactie richting het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de uitwerking van het wetsvoorstel 'onvolledig': de loonkosten stijgen met 1,5 procent en het wetsvoorstel leidt tot een verdere verslechtering van de concurrentiepositie van Nederlandse telers.
 
De invoering van het minimumuurloon komt bovenop de aanpassingen in de wet minimumloon die al aangekondigd zijn en leidt tot verdere kostenverhogingen voor werkgevers.
 
"Het wetsvoorstel grijpt in op loonafspraken in de cao's die het primaat zijn van overleg tussen sociale partners", zegt Wim van den Boomen, portefeuillehouder Sociale Zaken van LTO Nederland. Hij vindt dit een ongewenste situatie. "En de uitwerking verslechtert de internationale concurrentiepositie van Nederlandse werkgevers nog verder."
 
Het wetsvoorstel minimumuurloon regelt dat een minimumuurloon wordt ingevoerd gebaseerd op een gemiddelde werkweek van 37,4 uur. Een werkgever waar een normale arbeidsduur van meer dan 37,4 uur per week wordt gehanteerd en het minimumloon van toepassing is, zal daardoor duurder uit zijn. Volgens berekeningen stijgen de loonkosten met 1,5 procent.
 
LTO Nederland vindt de invoering van het minimumuurloon alleen aanvaardbaar indien de standaard arbeidstijd per week 40 uur blijft en dat, daar waar in cao-afspraken een afwijkende standaard arbeidsduur is opgenomen, deze de basis vormt voor de berekening van het minimumuurloon.

Bron: LTO Nederland
Publicatiedatum: