Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tegenslag Deurnese tuinbouw

Tholen - Voorlopig komen er geen nieuwe kassen in Deurne. Vanwege natuurwetgeving hebben vier kwekerijen die zich willen vestigen op de Tuinbouwvestiging Deurne BV geen vergunning gekregen van het college van gedeputeerde staten Brabant.

Al meer dan tien jaar wordt er gewerkt aan de realisatie van de Tuinbouwvestiging Deurne. Nabij de Brabantse stad is een gebied van 160 hectare uitgezocht waar 104 ha glas, 18 ha gietwaterbassins en 5 ha bedrijventerrein gerealiseerd kan worden. Er zijn vier serieuze kopers voor het gebied, maar zonder de vergunningen komen de plannen niet tot realisatie.



Volgens GS ligt het gebied te dicht bij het Natura-2000 gebied Deurnesche Peel & Mariapeel. Daarom wordt er geen ontwikkelingsruimte uitgegeven. "De plannen van de initiatiefnemers passen op dit moment niet binnen de regels van de PAS, het Programma Aanpak Stikstof", constateren ze. Ze blijven zich naar eigen zeggen wel inspannen om duurzame tuinbouwontwikkeling mogelijk te maken.

De onvrede bij de projectontwikkelaars zit vooral in de veranderde houding van de provincie. Herwi Rijsdijk, projectontwikkelaar, vertelde al eerder dat de provincie eerst meewerkte aan de plannen maar de tuinbouw nu niet meer tegemoet komt met bijvoorbeeld een ontheffing. In Limburg gebeurt dat wel. "Die bedrijven en de uitstoot komen er dan uiteindelijk alsnog wel - alleen dan vijftien kilometer verderop. In Limburg."