Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landgard stichting breidt project 'Unser Schulgarten' uit

Met 'Unser Schulgarten', een project van de Duitse Landgard stichting, leren basisschoolkinderen wetenswaardigheden over gezonde groenten en fruit uit eigen teelt.


Samen met leraren, ouders en ondersteuners worden groentenbedden gevuld.

Met actiedagen in drie verschillende deelstaten heeft de Landgard stichting het officiële startschot gegeven voor haar nieuwe project 'Unser Schulgarten'. In het kader van de pilotfase werden aanvankelijk vijf basisscholen in Niederkassel-Lülsdorf, Hamburg, Steinfurt, Mandeln en Krefeld van planten en alle belangrijke benodigdheden voor een schooltuintje voorzien. Daarnaast ontvingen zij omvangrijk leermateriaal.



In de afgelopen dagen hebben de scholieren van de vijf pilotscholen samen met hun leraren, betrokken ouders, vertegenwoordigers van de Landgard Stichting en andere ondersteuners de eerste groentenbedden volgeplant. Hiervoor stelde de Landgard Stichting – met vriendelijke ondersteuning van Gardena, Euflor en Hochbeet Huchler – de scholen de benodigde plantbakken, planten, aarde en tuingereedschappen ter beschikking. Na de succesvolle start heeft de Landgard Stichting al de volgende fase van het project in het vizier: in het komende jaar moet 'Unser Schulgarten' uitgebreid worden in heel Duitsland. Geïnteresseerde Duitse scholen kunnen zich hier nu al voor opgeven.


Als beschermheer van het nieuwe schooltuinproject begeleidde de Duitse presentator Johannes B. Kerner (links) persoonlijk samen met Armin Rehberg (rechts) de opening van de nieuwe schooltuin in Hamburg.

Armin Rehberg, bestuursvoorzitter van de Landgard Stiftung over het project: "Met 'Unser Schulgarten' willen we zo veel mogelijk scholieren laten zien hoe gezonde groenten en gezond fruit, evenals bloemen en planten groeien en waar ze vandaan komen. Voor nu is het belangrijk om belangrijke ervaringen te verzamelen. De start was in ieder geval al zeer overtuigend. Daarom verheugen we ons al op het volgende jaar waarin ons project nationaal in Duitsland uitgerold wordt en verder kan groeien."
Publicatiedatum: