Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EIS Crop Sense systeem geeft status van gewassen door

Vier bedrijven uit Brits-Colombia (Canada) hebben ieder $20.000 gewonnen voor het ontwikkelen van technologie van een probleem dat onderdeel uitmaakte van de Innovation Challence van het Ministerie van Landbouw en de Raad van Innovatie van Brits Colombia.

De winnende bedrijven maken gebruik van lokale technologie om vogels te verjagen van de bessenplantages om de gewassen van minuut tot minuut in de gaten te kunnen houden, om van houtafval afbreekbaar garen te maken en het herwinnen van voedingsstoffen uit afval te verbeteren.

Het in de Fraser Valley gevestigde gUAVas heeft software ontwikkeld die van drones bessen- en fruitwachters maken die de plantages patrouilleren. Naast beweging gebruiken de drones geluid en licht om vogels weg te jagen. Deze lokaal ontwikkelde technologie kan helpen de geschatte $59 miljoen aan gewassen die jaarlijks verloren gaan door vogelziektes te verminderen en kan andere technieken veranderen, zoals het gebruik van netten, kanonnen of handarbeid.

Ecoation Innovation Solutions (EIS) uit Noord Vancouver biedt aan kastelers van waardevolle gewassen de vroegst mogelijke opsporing van ziektes en tekortkomingen die de waarde van het gewas verminderen. EIS verzamelt data direct van de plant en gebruikt eigen software om de gezondheid van de plant te voorspellen. Met het EIS Crop Sense systeem word je via computer of smartphone dagelijks op de hoogte gehouden van de status van de gewassen. Telers kunnen direct actie ondernemen om de waarde van hun gewassen te vermeerderen, operationele kosten terug te brengen en het gebruik van beschermingsmiddelen terug te brengen. De uit Brits Colombia afkomstige technologie is nu beschikbaar en in kassen in Brits Colombia vinden op dit moment betaalde testen plaats.

Vancouver's Boost Environmental Systems heeft een makkelijk op te zetten en te integreren anaerobische digestie voorbehandelingstechnologie ontwikkeld, die de productie van biogas voor energiedoeleinden verhoogt en waarmee een hoge kwaliteit aan mest herwonnen kan worden, die op de farm gebruikt kan worden of kan worden verkocht

Gordon Shank Consulting of Burnaby heeft een volledig afbreekbaar garen ontwikkeld van industriƫle kwaliteit uit cellulose, die gebruikt kan worden voor kasplanten. Het BioMid garen van het bedrijf is gemaakt uit houtafval en vervangt synthetisch garen van polypropyleen die momenteel gebruikt worden. In tegenstelling tot polypropyleen garen kan het direct afgebroken worden en hoeft niet eerst handmatig gescheiden te worden voor verwerking.

De winnaars zijn geselecteerd door een panel van experts bestaande uit vertegenwoordigers van de BC Innovation Council, de BC Agriculture Council, Genome BC, de National Research Council, de Investment Agriculture Foundation, SRC Tec, Bioenterprise BC en de federale en provinciale overheden.

De Agritech Innovation Challenge is een samenwerking tussen het Ministerie van Landbouw en de Innovation Council van Brits Colombia, die met $80.000 gefinancierd wordt door Growing Forward 2, een federaal provinciaal initiatief dat over een periode van vijf jaar $3 miljard zal investeren in innovatie, concurrentie en marktontwikkeling. De wedstrijd ging in november 201 van start en heeft innovators en producenten bijeengebracht om een product of proces te ontwikkelen die de productiviteit, duurzaamheid en weerstand van de sector verbeteren.
Publicatiedatum: