Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jaarplan 2017 LTO Glaskracht Nederland

LTO Glaskracht Nederland wil samenwerken met glastuinbouwondernemers aan de ambitie verduurzaming en vergroening om gereed te zijn op toenemende vragen en wensen van afnemers en de maatschappij. Dat komt tot uiting in tal van innovaties die binnen glastuinbouwbedrijven plaatsvinden. Denk hierbij aan de ontwikkelingen op het gebied van Integrated Pest Management (IPM), het toenemende aantal aardwarmtebronnen en warmtecoöperaties, de initiatieven op het gebied van (collectieve) zuivering, de toepassing van Het Nieuwe Telen op veel bedrijven.

Ondanks deze verantwoorde ontwikkelingen, is de buitenwereld kritisch op de land- en tuinbouw. De noodzaak tot verbinding met de samenleving wordt cruciaal om als sector te kunnen continueren in de toekomst, zo stelt de belangenorganisatie. Stel de buitenwereld centraal en neem als sector de leiding in het debat. LTO Glaskracht Nederland ziet dat als haar taak en werkt daarom de komende jaren aan de toekomstrichting voor de komende 20 jaar van de glastuinbouw, een Verantwoorde Glastuinbouw. Met als ambitie een goede reputatie voor glastuinbouwbedrijven waardoor de license to operate and sell langdurig wordt veilig gesteld.

In het Jaarplan 2017 staan de doelstellingen beschreven waar het team van LTO Glaskracht Nederland dit jaar aan werkt op weg naar een verantwoorde sector.
Publicatiedatum: