Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handtekening onder herstructurering exploitaties Greenport Venlo

Provincie en gemeenten in Noord-Limburg zetten samen de schouders onder de grond- en vastgoedexploitatie van Greenport Venlo en de Brightlands Campus Greenport Venlo. De betrokken bestuurders hebben daar op 1 februari 2017 hun handtekening onder gezet. Daarmee is een intensief en complex traject van onderhandelingen, technische uitwerkingen en bestuurlijke besluitvorming, dat circa twee jaren heeft geduurd, afgerond.


In de Innovatoren te Venlo werden ten overstaan notaris De Lange de handtekeningen gezet onder de stukken voor de herstructurering van de grond- en vastgoedexploitaties binnen Greenport Venlo door gedeputeerde Beurskens, burgemeester Scholten van Venlo, de wethouders Satijn (Venlo), Vostermans, (Horst aan de Maas) Loonen (Venray), Sanders (Peel en Maas) Lucassen (Gennep), en directeur Van Heugten van het Ontwikkelbedrijf.

Om de verschillende exploitaties van DCGV, TPN, Venlo Greenpark, Villa Flora en Innovatoren van Provincie en gemeenten, in elkaar te vlechten was vorig jaar al een principe akkoord gesloten. De ingreep is nodig om een einde te maken aan de lappendeken van hulpconstructies in het gebied en te komen tot meer daadkrachtige organisaties met realistische grond- en vastgoedexploitaties.

De betrokken gemeenteraden en het Limburgs Parlement hebben daar in december 2016 mee ingestemd. Dat wil zeggen dat de gemeenten Horst aan de Maas, Venlo en Venray en de Provincie hierin gaan samenwerken. De gemeenten Gennep en Peel en Maas zullen niet langer deel uitmaken van de structuur en trekken zich terug als aandeelhouder.

Er worden twee besloten vennootschappen opgericht: de BV Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo voor de gronden van het zogeheten Werklandschap (nog circa 300 ha uit te geven terreinen) en de BV Campus Vastgoed Greenport Venlo, die de gronden van de campus en de Villa Flora gaat exploiteren. Onder deze BV wordt een CV Campus Vastgoed Greenport Venlo opgericht. Dit zal worden ondergebracht in het gebouw van de voormalige Raad van Arbeid in het centrum van Venlo.

Bron: Provincie Limburg
Publicatiedatum: