Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laag loon: mogelijk tegemoetkoming in kosten

Neemt u dit jaar werknemers in dienst met een laag loon, bijvoorbeeld langdurig werklozen of mensen met een arbeidsbeperking? Dan hebt u wellicht recht op een tegemoetkoming in de loonkosten: dit is het Lage-inkomensvoordeel (LIV).

Door deze financiële bijdrage blijven de loonkosten laag voor werknemers die tussen 100 en 125 procent van het minimumloon verdienen. Hoeveel u maximaal per jaar verdient hangt af van de situatie. U ontvangt:

  • Maximaal 2000 euro voordeel op de loonkosten per aangenomen werknemer
  • Dit geldt als de werknemer 38 uur per week werkt, 100-110 procent van het minimumloon (van een 23-jarige) verdient én dat jaar minstens 1.248 uur bij dezelfde werkgever werkt. De werknemer mag jonger zijn dan 23 jaar.
  • Maximaal 1.000 euro voordeel op de loonkosten per aangenomen werknemer
  • Dit geldt als de werknemer 38 uur per week werkt, 110-125% van het minimumloon (van een 23-jarige) verdient én dat jaar minstens 1.248 uur bij dezelfde werkgever werkt. De werknemer mag jonger zijn dan 23 jaar.
Let op
Het loonkostenvoordeel wordt in verhouding (naar rato) berekend op basis van het aantal gewerkte uren per jaar.

Aanvragen gebeurt automatisch

De Belastingdienst keert op basis van gegevens van UWV de vergoeding over 2017 in 2018 automatisch uit. U hoeft zelf geen aanvraag in te dienen. Het is wel belangrijk dat het aantal verloonde uren goed in de loonaangifte staan. Controleer of de verwerkte uren in de loonaangifte overeenkomen met de praktijk en geef wijzigingen aan ons door.

Meer weten?
Flynth
arbeidszaken@flynth.nl
088 236 73 50
Publicatiedatum: