Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De wereld over tegen het bontvirus

Tholen - Van Polen, Denemarken, Engeland en Duitsland tot Mexico en Canada. Ron Peters heeft de wereld rondgereisd om het bontvirus te lijf gegaan. "Over het algemeen heb ik de indruk dat telers in Nederland het virus te licht opnemen", ziet hij.

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat Ron peters naar buiten trad met zijn protocol om het bontvirus te lijf te gaan. Inmiddels zijn er verscheidene strategieën op de markt om met combinaties van middelen het bontvirus te lijf te gaan. Over de concurrentie maakt hij zich niet zoveel zorgen. "De vijf jaar die we in onderzoek hebben gestoken, maakt een duidelijk verschil. Dat horen we ook terug van telers en dan is het natuurlijk top dat een bedrijf als Horticoop dat ook herkent en de samenwerking aangaat. Zo kunnen we het juiste middelenpakket aanbieden tegen concurrerende prijzen."

En die prijs is belangrijk, merkt Ron. "Over het algemeen heb ik de indruk dat telers in Nederland virus te licht opnemen of te zuinig zijn om hier letterlijk een paar centen in kennis te investeren. Wat zo jammer is, want ook dit jaar zal virus weer het probleem zijn op vele kwekerijen, terwijl dit niet nodig is."



Ron is het virus niet alleen in Nederland te lijf gegaan. Afgelopen jaar heeft hij nogal wat landen aangedaan. "Polen, Hongarije, Roemenië, Denemarken, Finland, Duitsland, Mexico, Canada, Engeland", somt hij op. "In deze landen is het virusprobleem ook heel groot. En op grote bedrijven, met hectares van 10-15 hectare, is het verlies door het virus ook groot." Het biedt voor de ondernemer zeker kansen. "Juist omdat de problemen zo groot zijn, omdat die virusdruk zo hoog is, is die markt afzettechnisch voor het protocol ook interessant. Ze zien dat ze met het protocol hun geld terugverdienen - dus dan de grens maar over!"

Door de virusdruk te verlagen, ziet Ron verdere kansen voor de komkommers. "Je zou aan de slag kunnen met jaarrond komkommers aan de hogedraad met slechts één planting. Dat biedt qua productie, kwaliteit en kostenbeheersing enorme mogelijkheden."

Voor meer informatie over het protocol:
Ron Peters
06 - 25052941

Voor meer informatie:
Horticoop
Klappolder 150 2665
LP Bleiswijk
www.horticoop.nl