Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

België erkent noodweer wél als ramp

Op 3 januari 2017 verscheen in het Staatsblad in België de erkenning van de windhoos en rukwinden van 23 juni 2016 als algemene ramp, zo meldt Boerenbond. De gemeenten Borgloon, Sint-Truiden en Wellen werden erkend. De aanvragen tot tussenkomst bij het Rampenfonds kunnen ingediend worden tot einde april.

Op dit ogenblik loopt ook nog de aanvraagperiode voor de hevige regenval van 27 mei tot 26 juni 2016 die werd erkend voor alle 308 Vlaamse gemeenten. Hiervoor kan nog een aanvraag worden ingediend tot eind januari 2017.

Vorig jaar werd duidelijk dat het noodweer in Nederland niet als ramp zou worden aangemerkt. Léon Faassen van de LLTB zei daar toen over: "Opmerkelijk is dat het Rampenfonds in België het recente extreme noodweer wél als ramp heeft erkend. Daardoor kunnen Belgische agrariërs rekenen op financiële compensatie. Daar zijn we jaloers op. Waarom daar wel en hier niet?"
Publicatiedatum: