Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse telers laten areaal Milieukeur-glasgroenten groeien

Ook in 2016 nam het Milieukeur areaal AGF weer toe. Het afgelopen jaar was er een groei van 751 hectare (+19%) tot 4678 hectare.

De sterke groei van Milieukeur bedekte teelt (+88%) is ook te verklaren uit de toename van dit areaal in Zuid-Europa. Hier worden in kassen onverwarmde en onbelichte groenten verbouwd. Het totale Milieukeur areaal plantaardige sector - inclusief boomkwekerijen en bloembollenteelt - nam toe van 5.376 hectare tot 6093 hectare: een groei van 13%.



Alle Milieukeur teelten werden gerealiseerd door 175 bedrijven die een ruim assortiment producten verbouwen en er zijn 17 handelsbedrijven. Een deel van de teelten vindt in het buitenland plaats. In Spanje en Italiƫ worden door 8 telers op 224 hectare Milieukeur groenten verbouwd in de open en bedekte teelt, waaronder paprika, tomaat, spinazie, sla, rucola en baby leaves. In Zuid-Afrika is er Milieukeur teelt van citrusfruit.

Voor meer informatie:
Milieukeur
Alexanderveld 7
2585 DB Den Haag
Tel: (070) 3 586 300
Fax: (070) 3 502 517
smk@smk.nl
www.milieukeur.nl
Publicatiedatum: