Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tegemoetkoming premie brede weersverzekering 2016 van 65% naar 62%

In 2016 zijn meer aanvragen ingediend voor de Tegemoetkoming premie brede weersverzekering dan in 2015. Het budget van € 9.000.000 wordt hierdoor overschreden. Daarom is het subsidiepercentage van het premiebedrag verlaagd van 65% naar 62%.



In 2016 zijn er met de Gecombineerde opgave 1739 aanvragen ingediend voor de Tegemoetkoming premie brede weersverzekering. In 2015 waren dit 1431 aanvragen. Deze stijging komt door de steeds grotere bekendheid met de brede weersverzekering en de mogelijkheid een tegemoetkoming van de premie aan te vragen.

Wanneer beslissing?
In december 2016 ontvangt het grootste deel van de aanvragers de beslissing op de aanvraag. De rest volgt in de eerste maanden van 2017.

Tegemoetkoming premie brede weersverzekering
Het ministerie van Economische Zaken biedt agrarisch ondernemers de Tegemoetkoming premie brede weersverzekering om zich te verzekeren tegen schade aan gewassen door extreme en ongunstige weersomstandigheden (ijzel, storm of brand door blikseminslag).

Het gaat om ondernemers met landbouwgrond met open teelt, zoals fruitteelt of akkerbouw. Zij kunnen met de Gecombineerde opgave een tegemoetkoming aanvragen voor een deel van de verzekeringspremie.

Lees meer over deze regeling op de pagina Tegemoetkoming premie brede weersverzekering 2016.
Publicatiedatum: