Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese Commisie lanceert afvalplatform voor voedsel

Een EU Platform voor voedselverliezen en voedselafval roept 70 aangesloten organisaties bijeen om te proberen het duurzame ontwikkelingsdoel van de VN (SDG) te bereiken. Deze wil tegen 2030 wereldwijd het voedselafval en verlies in hoge mate hebben teruggedrongen.

Het EU Platform is opgericht om ondersteuning te bieden aan het doel van de VN om de voedselafval per hoofd op handel en consumenten niveau te halveren tegen 2030 en het voedselverlies in de voedselproductie en keten te reduceren.

Om te helpen dit doel te bereiken, kondigde de Commissie aan, als onderdeel van een bredere 'circulaire economie' strategie, dat het een platform zou creƫren om de bijdrage van de EU te helpen vast te stellen.

Het EU-platform voor voedselafval en verlies bestaat uit 70 waaronder 33 leden uit de publieke sector en naar aanleiding van een oproep tot kandidaatstelling, 37 organisaties uit de particuliere sector.

De Commissie schat dat jaarlijks in de EU 88 miljoen ton voedsel verspild wordt. Het zegt dat het platform alle leden zal ondersteunen met het definiƫren van maatregelen nodig langs de gehele voedselvoorzieningsekten, intersectorale samenwerking bevordert, het delen van beste praktijken mogelijk maakt en de gemaakte vorderingen evalueert.

De eerste bijeenkomst van het EU-platform zal in Brussel op 29 november worden gehouden.

Publicatiedatum: