Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Te hoge MRL op spinazie uit Hongkong

Het Hongkongse Centrum voor Voedselveiligheid (CFS) kondigde gisteren aan dat een monster spinazie, dat het centrum onderzocht heeft, een hoger dan toegestaan residu beschermingsmiddelen bevatte. Het CFS volgt de zaak nu op.

Een woordvoerder: "Na een klacht over het product heeft het CFS een monster van de spinazie bij een winkel in Yau Ma Tei afgenomen en getest. Het testresultaat toonde aan dat het monster 1,7 delen per miljoen (ppm) chloorpyrifos bevatte, wat 17 keer de maximaal toegestane residuwaarde (0,1 ppm) is."

Wat consumenten kunnen doen om de beschermingsmiddelenresiduen op groenten te beperken, is de groenten een aantal keer onder stromend water afspoelen, ze daarna een uur lang in water weken of ze een minuut in kokend water blancheren en het kookwater daarna weggooien. Bovendien kunnen de buitenste bladeren of de schil van de groenten, indien nodig, worden verwijderd.
Publicatiedatum: