Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGRO Merchants Group

Start bouw nieuw koel- en vrieshuis in de haven van Rotterdam

AGRO Merchants Group is in februari gestart met de ontwikkeling van een 9.000 m2 koel- en vries magazijn, gelegen in de haven van Rotterdam op de Maasvlakte. Het nieuwe gebouw, met een capaciteit van 18.000 pallets, zal zich voornamelijk richten op de behandeling van import & export en opslag van zowel bevroren als gekoelde producten. De nieuwe locatie is een versterking van de formule voor de behandeling van import- en exportstromen in de voeding. Het wordt een state-of-the-art warehouse met een uitgebreid dienstenpakket voor relaties met name in vlees en vis.

De faciliteit krijgt een BREEAM Excellent certificering. Dit is de hoogste energie efficiëntie classificatie voor dit type opslagfaciliteiten in Europa. Dit sluit aan bij de ambities van AGRO Merchants Group om duurzaam te zijn en de CO2-uitstoot van haar activiteiten tot het minimum te beperken. Deze site krijgt verrijdbare stellingen met pallettransport systemen en ruimten voor aanvullende diensten, zoals verpakken en shock vriezen. Het gebouw krijgt ook een geïntegreerd (BIP) keurpunt voor de keuringen van importgoederen van buiten Europa. Het keurstation is volgens de meest recente normen ontworpen in nauwe samenwerking met de Nederlandse Voedsel – en Warenautoriteit (NVWA).



Carlos Rodriguez, een van de oprichters van AGRO Merchants Group: "We zijn erg blij met deze nieuwe uitbreiding, waarbij we onze positie in de Rotterdamse haven verder versterken. Dit is fase I van de ontwikkeling op de Maasvlakte. We hebben ook nog ruimte om de capaciteit de komende jaren te verdubbelen. Het keurpunt van Coldstore Wibaco verplaatsen we naar deze nieuwe locatie. Daarnaast versterken we ook de positie van onze bestaande Nederlandse vestigingen: Coldstore Wibaco, Coldstore Urk, Harthoorn Logistics, Europe Total Logistics, Opticool en ADB Cool Company. Met name de klanten die gebruik maken van de vestigingen in het binnenland kunnen nu ook opslagposities in Rotterdam innemen, waarbij de transportafstanden tot bepaalde eindafnemers wordt verkort."

Deze ontwikkeling is de meest recente investering en het eerste volledig nieuwe greenfield van AGRO Merchants Group in Europa. Sinds augustus 2013 heeft het bedrijf strategische investeringen gedaan in 8 landen, waaronder 9 uitbreidingsprojecten. De Rotterdamse Maasvlakte wordt naar verwachting operationeel zijn in december 2016.
 
AGRO Merchants Group richt zich op het leveren van wereldwijde innovatieve ketenoplossingen voor gekoelde en bevroren producten door overname van de beste familiebedrijven en het bouwen van nieuwe, betrouwbare en geïntegreerde handelsnetwerken om de groei van haar klanten te faciliteren. Inmiddels bezit en exploiteert zij 53 vestigingen in 8 landen in Europa, Noord-Amerika en Latijns-Amerika, met meer dan 700.000 m2 koude opslag. De onderneming investeert in moderne activa, toonaangevende technologieën en diensten die ervoor dat de hoogste kwaliteitsnormen in de industrie worden gewaarborgd.

Voor meer informatie: www.agromerchants.com.
Publicatiedatum: