Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schade door opslag in koelhuis - wie is verantwoordelijk?

Met regelmaat behandelt Agro Expertiseburo schadezaken waarbij er schade is aan opgeslagen product in een koelcel. In de nieuwsbrief behandelt het bedrijf dit soort schadezaken. Wie is er verantwoordelijk?



De schade wordt veelal niet door de bewaarnemer (koelbedrijf) vergoed omdat in het koelcontract opgenomen staat dat gevolgschade aan het product geheel voor rekening van de bewaargever (teler) komt. Behoudens bij opzet of grove schuld. Er vindt doorverwijzing plaats naar de Algemene Voorwaarden van de vereniging van Nederlandse koel- en vrieshuizen (Nekovri-voorwaarden).

"Het is daarom aan te raden dat de teler zelf een goede verzekering afsluit voor in de koelcel opgeslagen product", adviseert Agro Expertiseburo. "Bij een grotere schade is het belangrijk tijdig een eigen expert in te schakelen om de feiten vast te leggen, adviezen te geven over hoe de schade beperkt kan worden en om de geleden schade vast te stellen."


Voor meer informatie:
Agro Expertiseburo 
Distributieweg 1
2645 EG Delfgauw
T: 015 2853617
F: 015 2853486



Publicatiedatum: