Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Brancheorganisaties ondersteunen universele norm voor GGO-etikettering

Amerikaanse brancheorganisaties hebben afgelopen week hun steun uitgesproken voor de Safe and Accurate Food Labeling Act, die uniforme normen oplegt voor etikettering op federaal niveau voor genetisch gemodificeerde producten. De House Committee on Agriculture heeft het voorstel intussen goedgekeurd.

Volgens Leslie Sarasin, CEO van het Food Marketing Institute, en Peter J. Larkin, CEO van de National Grocers Association, was het hoog nodig dat er standaardlabelling kwam voor voedselproducten die vrij zijn van GGO. "NGA ondersteunt de Safe and Accurate Food Labeling Act," laat Larkin weten. "We juichen het toe dat er eindelijk meer duidelijkheid is in de federale wetgeving en etikettering van voedselproducten met betrekking tot GGO."

Larkin voegt eraan toe: "De meer homogene etikettering brengt ook grote kostenbesparingen met zich mee op het gebied van grote logistieke complicaties voor voedseldistributeurs en verpakkers. Wij geloven dat een uniforme en vrijwillige norm, gereguleerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw en de Food and Drug Administration, ervoor zal zorgen dat GGO-etikettering van voedingsmiddelen consistent en transparant blijft voor de consument."


Bron: supermarketnews.com
Publicatiedatum: