Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE week 25

Nederlanse paprika's beheersen Duitse markt.

Het aantal leveringen uit Zuid-Afrika en Chili van Packham`s Triumph en Forelle peren nam af. Argentinië nam in enkele gevallen deel aan de handel met in Italië omgepakte Abate Fetel peren in 5 kg dozen. Conference peren uit Nederland en België vulden het assortiment aan. Het aanbod was redelijk gelijk met de vraag waardoor de prijzen zowel licht omlaag alsook licht omhoog tendeerden. Vruchten met te zacht vlees, in Hamburg bijvoorbeeld Forelle peren uit Zuid-Afrika, moesten merkbaar goedkoper verkocht worden. Het aanbod aan Italiaanse zomerperen, Bella di Giugno, kostte bij een redelijke vraag in Frankfurt tussen de 2,20 en 2,40 € per kg.

Bloemkool
Er waren vrijwel uitsluitend Duitse leveringen op de markt. Alleen in Keulen vulde een beperkt aantal Belgische partijen het assortiment aan. Omdat de verkoop rustig verliep, daalden de prijzen aanvankelijk iets. Vanaf midden week 25 daalden de prijzen vrijwel overal niet meer verder en bleven stabiel op het lagere niveau. Alleen in Keulen schommelden de prijzen van Duitse bloemkolen dagelijks.

Appelen
Appelen uit Nieuw-Zeeland domineerden de handel. De import van overzee nam af, wat een stabiliserende invloed op de prijzen had.

Druiven
Qua kwaliteit overtuigden de Italiaanse druiven ronduit, maar desondanks moesten ze vanwege een toegenomen beschikbaarheid in prijs verlaagd worden.

Aardbeien
De markt werd nog steeds uitsluitend met Duitse waren verzorgd, maar wel met kleinere hoeveelheden. Parallel hieraan nam de vraag ook af vanwege het slechts weer.

Abrikozen
Het assortiment liep uiteen qua geleverde hoeveelheid en het aantal aangeboden variëteiten. Vanwege het grotere aanbod konden prijsverlagingen niet altijd vermeden worden.

Kersen
Terwijl het aanbod aan de dominerende Spaanse leveringen afnam, nam de Turkse importhoeveelheid duidelijk toe. De koele weersomstandigheden hadden een negatieve uitwerking op de vraag.

Perziken en nectarines
Het aantal leveringen nam toe. Over het algemeen was de vraag te klein voor het grote aanbod, waardoor de prijzen niet omhoog konden.

Kiwi's
Nieuw-Zeeland domineerde de handel. Het aanbod kon voldoende worden afgestemd op de iets afgenomen vraag.

Citroenen
Nog steeds beheerste Spanje met grote afstand de handel. De presentie van Argentijnse citroenen op de markt nam echter langzaam toe.

Bananen
Het aanbod was over het algemeen in evenwicht met de vraag, waardoor de prijzen slechts weinig veranderden.

Sla
Kropsla stamde uit Duitsland en België. Bij een beschikbaarheid die aan de vraag voldeed bleven de prijzen meestal constant. Bonte sla werd constant verkocht.

Komkommers
Duitse komkommers beheersten duidelijk de markt. Het aanbod groeide dermate dat de vraag bij verre werd overtroffen.

Tomaten
Nederlandse en Belgische leveringen vond men het meest op de markt, allebei op gelijk niveau. Ondertussen nam het aanbod uit eigen land ook toe.

Paprika's
Nederlandse paprika's domineerden de markt. Het aanbod was van doorslaggevende betekenis voor de zeer uiteenlopende prijsontwikkeling.

Asperges
Het aspergeseizoen van dit jaar gaat ten einde. Hierdoor nam het aanbod aan witte en paarse asperges uit eigen land merkbaar af.

Uien
Bij consumptieuien begint de aanbodsituatie wat te ontspannen. De overwegend Spaanse importen namen toe, wat tegelijkertijd resulteerde in prijsverlagingen.
Publicatiedatum: