Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israël: AGF export in 2014 gedaald

Ondanks een daling van 0,8 procent in de prijs van verse landbouwproducten in Israël in 2014, verminderde de export dat jaar met 8%, grotendeels wegens een zwakke roebel, aldus het ministerie van Landbouw. De export van AGF versproducten daalde van €1,34 tot €1,22 miljard in 2014.

In 2013 stortte de Russische roebel in, maar van juli tot december was er enige verbetering te zien in de wisselkoersen van de euro en dollar. De roebeldaling van 44% (sinds september 2014) was het gevolg van geopolitieke problemen en blijft ook dit jaar exporteurs beïnvloeden.

In Israël werden vorig jaar in de hele sector al prijsdalingen van versproducten waargenomen. Groenten en fruit daalden met ongeveer 0,3% ten opzichte van 2013, gevogelte, vlees en vis daalden gezamenlijk met ongeveer 0,9% volgens gegevens van het ministerie. Verse zuivelproducten daalden met gemiddeld 2,5% – een daling die gedeeltelijk werd beïnvloed door prijscontroles vanuit de overheid.

Desalniettemin stegen de totale kosten voor de consument met ongeveer 0,5%, liet het ministerie weten. De retailmarge – gebaseerd op het verschil tussen de prijs die de consument moet betalen en de groothandelsprijs die voor het product is betaald – was ongeveer 45%, vergelijkbaar met de marge van 2013.
Publicatiedatum: